Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'de ki bütün şehirleri vaka sayılarına göre, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek şeklinde sınıflandıracağını belirtirken, düşük ve orta riskli şehirlerde sokağa çıkma kısıtlaması tamamen kaldırılacak, yüksek ve çok yüksek riskli şehirlerde ise yasaklar bir süre daha pazar günderi devam edecek. Bunun yanı sıra ülkenin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması devamlılığını sürdürecek.

Yapılan sınıflandırmaya göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaşımı ile Gaziantep ise orta düzeyde bulunurken, Gaziantep Valiliği'nin vereceği karar neticesinde haftasonu sokağa çıkma yasaklarının Gaziantep'te kaldırılacağı düşünülürken, akşam 21:00 ile sabah 05:00 arasındaki sokağa çıma yasağı ise devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha Pazar günü devam edecek. Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek.' dedi.