Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir banka şubesinden, banka çalışını M.F.B isimli şahıs tarafından, 3.2 milyon TL,14.491,09 USD ve 3.000 EURO paranın bankanın başka bir müşteri hesabına aktarıldığı, ayrıca bir müşterinin banka hesabındaki paranın ise başka şahısların hesaplarına aktarıldığı tespit edilmiştir.
 
M.F.B isimli şahıs soruşturma kapsamında alınan ifadesinde üzerine atılı suçlamaları kabullenmiş ve adli makamlarca tutuklanmıştır.
 
Banka müfettişi ve şüphelinin ifadelerine istinaden 13 şüpheli şahıs tespit edilmiş, şahısların ilimizden başka illere kaçma hazırlığında olduklarının değerlendirilmesi üzerine, 24.01.2020 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda 12 şüpheli şahıs  yakalanarak gözaltına alınmış, diğer şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir.
 
Şüphelilerin ikametgahlarında yapılan aramada: 5 şüpheli şahsın sabah 5:20 uçağı ile İstanbul iline gitmek için aldıkları uçak biletleri, aktarılan paralara ait banka dekontları ve bir miktar para ele geçirilmiştir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
BÜLTEN