Gastronomi kenti Gaziantep’in vazgeçilmez içeceği olan meyan şerbeti sabahın erken saatlerinde yapılıp iftara birkaç saat kala tezgahlarda yerini alıyor.

GAZİANTEP’TE SOĞUK HAVA MEYAN ŞERBETİ SATIŞLARINI ETKİLEDİ

Özellikle yazların çok sıcak geçtiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde susuzluğu giderici, serinletici ve hazmettirici özelliğiyle bilinen "meyan şerbeti" bu ramazanda da sofraları süslemeye devam ediyor.

Gaziantep’te her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak cadde ve sokaklarda kurulan tezgahlarda satılan meyan şerbeti, bu yıl da Ramazan ayının ilk haftasında iftar öncesinde neredeyse her köşede tezgâhları süslemeye devam ediyor

MEYAN ŞERBETİNE SOĞUK HAVA DARBESİ!

Gastronomi kenti Gaziantep’te her yıl Ramazan ayında hemen her köşe başında satılan meyan şerbeti bu yıl havalar soğuk olduğundan dolayı az talep görüyor.

Gaziantep Meyan Şerbeti (2)

Poşet ya da şişelere konularak satılan şerbet, soğuk tüketilmesi nedeniyle vatandaşların ilgisini görüyordu. Bu yıl Ramazan ayının ilk haftasında havaların serin geçmesi dolaysıyla meyan şerbeti çok fazla rağbet görmedi.

27 Nisan Altın Fiyatları! Yükseliş Yeniden Başladı! 27 Nisan Altın Fiyatları! Yükseliş Yeniden Başladı!

SOĞUK HAVA MEYAN ŞERBETİ SATIŞLARINI DÜŞÜRDÜ

Gaziantep’te 20 yıldır meyan şerbeti satışını yapan Hasan Elmas, “Ramazan ayında sofralarda meyan şerbeti olmazsa olmazlardan. Her yıl Ramazan ayında çok fazla talep görüyordu fakat bu yıl havalar soğuk olduğundan satışlarda düşüş var" dedi.

GAZİANTEP’TE MEYAN ŞERBETİ POŞETİ 30 LİRA

Yaklaşık 2 litrelik meyan şerbeti poşetinin 30 liraya satıldığını belirten Elmas, günlük en fazla 50 poşet satabildiklerini söyledi.

Muhabir: Bahri Uçar