Türkiye'nin bir süredir yaşadığı ekonomik sıkıntılar herkesin malumu maalesef.

Türkiye gibi diğer ülkelerde sıkıntı çekse de bizde daha yüksek oranlarla hissedilirliği daha kuvvetli.

Türkiye yaşadığı bu sorunu aşacaktır şu an yaşadığımız bu kriz bizden büyük değil lütfen bunu aklınızdan çıkarmayın.

Bu hayat pahalılığı ve hiperenflasyon oranları giderek zaman alacak hale bürünüyor.

Ekonomi ile ilgili gerek Cumhurbaşkanı ve kurmayları gerek muhalefet partileri çalışmalarını yapıyor yer yer Cumhurbaşkanı muhalefetten katkı sağlayacak destekler talep etmesi takdire şayandır.

Hiç bir ülkenin yaşadığı diğeri ile birebir aynı olmasa da ilham olabilir diye düşünüyorum.

Almanya'nın yaşadığı hiperenflasyon girdabına çözüm önerilerini bir kez daha okumak Sosyal Piyasa Ekonomi modelini incelemek lazım.

Belki buna hazırlık olması için aylık yoğunlaştırılmış toplantılar tertiplemek gerekebilir.

Türkiye sürdürülebilir ihracat politikalarını oluşturması durumun da yepyeni bir ekonomik model yani Türkiye Ekonomik Kalkınma modeli oluşturacağına inancım tamdır.

Sürdürülebilir ihracat mekanizması akabinde yapısal reformlar ajandası tutabiliriz aksi halde yapmış gibi yapmalı reformlar oluyor.

İhracattan gelecek gelir ve hatta cari açığı gidermek bizi kurtuluşa götürecek tek yoldur.

Cari açık Türkiye'nin en büyük hatta anaç sorunu olduğuna inanıyorum.

Bugün Türkiye'nin demokrasi, eğitim, etnik, kadın hakları…ve daha sayamadığım tüm sorunlar ve çözemeyişimizin doğrudan veya dolaylı ekonomik durumumuz ile ilgili olduğuna inanıyorum.

Sosyal ve siyasal sorunların çözümü karışık değil sadece grupların ekonomik geleceklerini görme ile ilgili olduğunu iddia ediyorum.

Türkiye'nin diğer ülkelerinde sanayileşmesi sağlayabilecek politika setleri oluşturması durumunda sürdürülebilir ihracat sağlayacağı en temel yaklaşımım olduğunu söylemek istiyorum.

Belki tarım makinaları ve TOGG gibi markalarımızı üretmek isteyen ülkelere açmalıyız ve ülkeleri üretime hazırlamayalıyız.

YENİ PARA BİRİMİ

Ekonomik sorunların oluşturduğu toplumsal moral bozulmasına karşın belki de yeni bir para birimine misal KRON'a geçmeyi de düşünmek gerekebilir.

Çok işimiz var doğru yerden ve başlamamız lazım.

Son söz; Her değişim daima başka değişimlere ihtiyaç gösterir. Niccola Machieavelli