Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde iki festivali içinde barındıracak GastroANTEP Kültür Yolu Festivali yakında başlayacak.

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kent için son derce önem arz ediyor. Özellikle kent esnafına can suyu olacağı düşünülen GastroANTEP’in başlamasına sayılı günler kaldı.

Son dönemde birçok problemle boğuşan kent esnafı bu festival ile kendine gelecek. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin tarafından Onat Kutlar Toplantı Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri ile birleşen ve 16 – 24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nde sektör temsilcilerine kapsamlı bir sunum yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, festivalin amaçları, şehre kazandırdıkları ve uluslararası alanda öneminden bahsetti.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber’de atanmasının ardından ilk kez kentte bir festival yapılacak ve Vali Bey’de festival ile yakından ilgileniyor. Toplantıdaki konuşmasında konuya dair, “Festivale çok iddialı hazırlanıyoruz. Diğer şehirler bu işin ilk basamaklarına geçerken biz Gaziantep anlamında muhteşem değerler ve lezzetlerle olmamız gereken yere geçebilmemiz için bir engel yok. Biz çalışmalar yapıyoruz ama esnaflarımız asıl işin sahibi. Esnafımız gayret sarf ettikçe daha çok etki yaratacak. Yüzlerce binlerce yıldan damıtılarak gelen bu kültür bizim en büyük sermayemiz. Bunu en ileriye taşıyacağımıza eminim.” İfadelerini de kullandı.

Sonuç olarak kent için son derece önemli olan bu festival, hem gençlere hem orta yaşlı ve yaşlı kesime hitap ederek kent için güzel bir hava oluşturacak. Aynı zamanda çevre illerden katılımcıların gelmesi ile birlikte, kent ekonomisine de katkı sağlayacak.