EYLEM DETAYLARI

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri ve Gaziantep Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr. Gökhan Erdoğan, iş bırakma eyleminin sadece Hatay'da gerçekleşeceğini belirtti. Ancak, Kahramanmaraş depremlerinin ardından Sağlık Bakanlığı'nın gerekli düzenlemeleri yapmaması sebebiyle tüm aile hekimleri sorunlarına dikkat çekmek için bir araya geliyor.

TALEPLERİNİ DUYURACAKLAR

İş bırakma eylemiyle birlikte aile hekimleri, yaşadıkları sorunları, sıkıntıları ve taleplerini bir kez daha dile getirecekler. Sağlık Bakanlığı'nın deprem bölgelerinde gerekli düzenlemeleri yapmaması, hekimlerin maaşlarında ciddi düşüşlere sebep oldu.

GELECEK PLANLARI

Dr. Gökhan Erdoğan, geciken düzenlemelerin acilen yapılması talebini yinelemek için 20 Mart tarihinde Hatay'da bir basın açıklaması ve iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini açıkladı. Gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde ise süresiz iş bırakma eylemi gibi daha ciddi adımların atılabileceğini belirtti.

Meteoroloji'den Gaziantep’e sağanak uyarısı Meteoroloji'den Gaziantep’e sağanak uyarısı

Aile Hekimleri, sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve sorunların çözülmesini talep ediyor.

Muhabir: MEHMET FENER