Vatandaş Temmuz’da maaşlara zam beklerken önce kiralar sonra da elektrik zammı vatandaşın belini büktü.

Temmuz ayı uzun zamandır sürekli gündeme geliyordu. Memur ve emeklilerin zam oranının açıklanacağı temmuz ayı aynı zamanda asgari ücretle çalışan vatandaşlar için ara zam ihtimalini de taşıyordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ara zam umutlarını yok etmiş ve ara zam kapılarını AK Parti Grup toplantısının ardından yaptığı açıklama ile kapatmıştı. Işıkhan yaptığı açıklamada asgari ücret maaş zammı için aralık ayında toplantı yapılacağını dile getirmişti. Bu vesile ile milyonlarca vatandaşın zam umutları suya düşmüş oldu ve asgari ücretli vatandaşlar şimdi de umudunu aralık ayında gelecek zamma çevirdi.

Memur ve emekliler için de son derece önem arz eden temmuz ayı enflasyon ile orantılı olarak maaş zamlarının açıklanacağı ay olarak kayıtlara geçti. Aylardır bu anı bekleyen memur ve emekliler temmuz ayında mevcut enflasyon oranı ile doğru orantılı bir zam bekliyor. Bu zammın beklentileri karşılayıp karşılamayacağı ise önümüzdeki günlerde açıklanacak zam miktarı ile belli olacak.

Temmuz ayında maaşlara zam bekleyen vatandaşlar önce kira zam oranının kaldırılması daha sonra ise mesken elektriğine gelecek büyük zammın açıklanmasının ardından endişeye kapıldı. Yapılan açıklamalara göre, 1 Temmuz itibari ile kiralardaki yüzde 25’lik zam limiti kaldırılacak ve bu durum vatandaşları korkutuyor.

Yüzde 25’lik kira limitinin 1 Temmuz itibari ile geçerli olmayacağının açıklanmasının ardından bugün ise 1 Temmuz itibari ile mesken elektriğine yüzde 38’lik dev bir zam geleceği açıklandı. EPDK’nın yaptığı bu açıklamanın ardından çevremdeki birçok insandan aldığım görüşler neticesinde, bu zam vatandaşları endişeye düşürdü ve maaş zammı beklerken maaşların şimdiden eriyeceği kesinleşmiş oldu.