SANKO Üniversitesi’nin Yüksek Başarısı: Yüzde 100 Doluluk Oranı

SANKO Üniversitesi, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre tüm lisans ve ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Üniversitenin kontenjanlarının tamamı, aday öğrenciler tarafından tercih edilerek doldu.

"Her Yıl Başarı Çıtamızı Yükseltiyoruz"

Sanko-1

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, üniversitenin başarı grafiğinin her geçen yıl yükseldiğini vurguladı. Prof. Dr. Dağlı, bu başarının, öğrencilerin ve ailelerinin SANKO Üniversitesi’ne duyduğu güvenin bir sonucu olduğunu belirtti.

Sağlık alanında kariyer yapmak isteyen gençlerin öncelikli tercihi haline gelen SANKO Üniversitesi, Türkiye genelindeki 74 vakıf üniversitesi arasında yüzde 100 doluluk oranına ulaşan 9 üniversiteden biri olarak dikkat çekiyor.

"Eğitimde Kalite ve Güvene Odaklandık"

Yks Sonuclarina Gore Sanko Universitesinde Yer Kalmadi Yuzde 100 Doldu

2024-2025 eğitim-öğretim döneminde de yüksek doluluk oranını korumayı hedefleyen SANKO Üniversitesi, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinde tam kapasiteyle eğitim vermeye devam ediyor. Aynı şekilde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programları da öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen depremzede öğrenci kontenjanlarının tamamının dolduğunu, şehit ve gazi çocukları için ayrılan kontenjanların ise yüzde 60 doluluk oranına ulaştığını belirten Prof. Dr. Dağlı, “Üniversitemizde, bilgisi ve özgüveni ile sorumluluklarını başarıyla yerine getirecek, Türkiye’nin ve dünyanın geleceğine yön verecek gençler yetiştirmek en büyük hedefimizdir” dedi.

"Başarımızın Temelinde Ekip Çalışması Var"

Yks Sonuclarina Gore Sanko Universitesinde Yer Kalmadi Yuzde 100 Doldu-1

Prof. Dr. Dağlı, SANKO Üniversitesi’nin eğitim kalitesini artırmak amacıyla yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade ederek, “Alanında uzman akademisyenlerimiz ve güçlü altyapımız ile öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini desteklemek için çalışıyoruz. Bu süreçte bize destek veren Mütevelli Heyet Başkanımız ve üyelerine, üniversite yönetimimize ve tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SANKO Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana çağdaş bir eğitim modeli benimseyerek, öğrencilerine hem teorik hem de pratik anlamda donanımlı bir eğitim sunmayı sürdürüyor. Yeni eğitim dönemine dolu dolu bir başlangıç yapan üniversite, öğrencilerini başarı dolu bir geleceğe hazırlamak için yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Özetleyecek olursak SANKO Üniversitesi, sunduğu kaliteli eğitim ve öğrencilere sağladığı güven ile YKS sonuçlarına göre tüm kontenjanlarını doldurmayı başardı. Üniversite, sağlık alanında kariyer yapmak isteyen gençlerin ilk tercihi olmaya devam ediyor.

Kaynak: İHA