Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları için adayların merakla bekleyişi sürüyor. ÖSYM'nin yıllık takviminde belirttiği üzere YKS sonuçları bu hafta açıklanacak. Üniversite adayları, YKS sonuçları için heyecanla beklerken, tercih süreci hazırlıklarına da devam ediyorlar. Peki, YKS sonuç ekranına nereden girilir?

YKS Sonuçları Açıklandı?

Yks 2024 Sonuçları Açıklandı Mı Yks Sınav Sonuçları 2024 Sorgulama Ekranı (1)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen YKS'nin sonuçları 16 Temmuz 2024 Salı günü açıklandı. YKS'ye katılan 3 milyondan fazla aday, sonuçların açıklanmasını heyecanla bekliyor.

YKS Sonuç Ekranı ve Sonuçların Öğrenilmesi Buradan

YKS sonuçlarına, ÖSYM'nin resmi sonuç açıklama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr adresinden erişilebilecek. Adaylar, 2024 YKS sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler.

Tercih Süreci ve 2024 YKS Tercih Kılavuzu

Yks Başvuruları Başlıyor

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adayları için tercih süreci başlayacak. ÖSYM'nin tercih kılavuzunu yayınlamasıyla birlikte öğrenciler, aldıkları puanlara göre üniversite tercihlerini yapabilecekler. ÖSYM'nin tercih takvimi henüz belli olmadı ancak, geçtiğimiz yıl sonuçların 20 Temmuz'da duyurulduğu ve tercih işlemlerinin 27 Temmuz'da başladığı göz önünde bulundurulduğunda, bu yıl da benzer bir sürecin izlenmesi bekleniyor.

Sonuç olarak, YKS sonuçları 16 Temmuz 2024'te açıklanan ve adaylar sonuçları ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden öğrenebilecekler. Tercih süreci de sonuçların ardından başlayacak ve ÖSYM'nin yayınlayacağı kılavuz doğrultusunda ilerleyecek. Üniversite adayları için kritik bir dönem olan bu süreçte, doğru ve zamanında bilgilendirme büyük önem taşıyor.

Editör: Mehmet Fener