Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Temmuz ayında 1 milyar 21 milyon lira tutarındaki SED ödemelerini gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Temmuz ayında 1 milyar 21 milyon lira tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini hesaplara yatırdı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini ve bu ödemelerin ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacağını belirtti.

SED Ödemeleri Hesaplara Yatırıldı

Temmuz Ayi Sosyal Ve Ekonomik Destek Odemeleri Hesaplara Gecti 1 Milyar 21 Milyon Li

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Temmuz ayına ilişkin 1 milyar 21 milyon lira tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin hesaplara yatırıldığını duyurdu. Bakan Göktaş, çocukların ailelerinin yanında desteklenmesi amacıyla yapılan bu ödemelerin, eğitim giderlerini karşılamak ve çocukların sosyal açıdan güçlenmesini sağlamak için kullanıldığını belirtti.

Çocuklara Yönelik Hizmetlere Özel Önem

Bakan Göktaş, çocukların farklı ihtiyaçlarını gözeterek hizmetleri çeşitlendirdiklerini ifade etti. SED ödemelerinin, çocukların eğitim giderlerinin yanı sıra psikososyal destek hizmetleri ile sportif, kültürel, akademik ve sosyal etkinliklere katılmalarına olanak sağladığını vurguladı.

Psikososyal Destek ve Etkinlikler

Temmuz Ayi Sosyal Ve Ekonomik Destek Odemeleri Hesaplara Gecti 1 Milyar 21 Milyon Li-1

Bakanlık, ailelerin ve çocukların psikososyal destek hizmetleri ile güçlenmesini sağlayarak, çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda çocukların sosyal çevrelerinde daha aktif bireyler olmaları hedefleniyor.

Geleceğe Yatırım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı bu ödemeler, çocukların eğitim ve sosyal gelişimlerini destekleyerek, gelecekte daha başarılı ve sağlıklı bireyler olmalarına katkı sağlıyor.

Kaynak: AA