İran Basınından Şok İddia: Tel Aviv ve Hayfa'ya Saldırı Hazırlığı

İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in temsilcisi tarafından yönetilen Kayhan gazetesi, bugünkü başyazısında İran'ın İsrail'e yönelik yeni bir operasyon hazırlığında olduğunu duyurdu. Bu operasyonun, önceki saldırılardan farklı olarak Tel Aviv ve Hayfa gibi İsrail'in stratejik merkezlerini ve Haniye suikastinde rol alan İsrailli yetkililerin konutlarını hedef alacağı belirtildi.

Ortadogu Tetikte Iran Medyasi Iki Sehir Vurulacak-1

Hint Okyanusu'ndan Akdeniz'e: İsrail Gemileri de Tehdit Altında

Kayhan gazetesine göre, İran'ın misilleme operasyonunda Hint Okyanusu'ndan Akdeniz'e seyahat eden İsrail gemileri de ağır saldırılara maruz kalacak. Bu saldırıların, İsrail'in ekonomik ve askeri hedeflerini kapsayacağı vurgulandı.

Bölgedeki Gerilim Tırmanıyor

Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikastle öldürülmesinin ardından bölgede tansiyon giderek yükseldi. İran'ın İsrail'e yönelik tehditleri, bölgede zaten gergin olan durumu daha da kötüleştirdi. İran ve müttefik örgütler, suikast sonrası "intikam" sözü vermişti.

İran Medyasından Kritik Açıklamalar

Ortadogu Tetikte Iran Medyasi Iki Sehir Vurulacak 2

Dün gece İran’ın Kanal 3 Televizyonu spikeri canlı yayında, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak" şeklinde dikkat çekici bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın ardından ABD, bölgeye ilave savaş uçağı ve savaş gemisi gönderme kararı aldı.

Havayolu Şirketleri Uçuşları Askıya Aldı

Çok sayıda ülkenin havayolu şirketleri, Beyrut ve Tel Aviv uçuşlarını askıya aldığını duyurdu. İran’dan art arda gelen açıklamaların ardından henüz bir saldırı gerçekleşmemiş olsa da, bölgedeki gerilim hala yüksek.

İsrailli Yetkililer Hedefte

Kayhan gazetesi, İran'ın nisan ayında İsrail'e düzenlediği ve İsrail şehirlerinin dışında sadece birkaç üssü hedef alan operasyonu hatırlattı. Gazetenin manşetinde, "Haniye'nin kanının intikamı için geri sayım" başlığı kullanıldı. Yeni operasyonun daha çeşitli, dağınık ve engellenmesi daha zor olacağı belirtildi.

Uzun Menzilli ve Hassas Füzeler Kullanılacak

Ortadogu Tetikte Iran Medyasi Iki Sehir Vurulacak

Habere göre, Tahran'ın İsrail'e düzenleyeceği misilleme operasyonunda uzun menzilli ve hassas füzeler ile insansız hava araçları kullanılacak. Nisan ayında İsrail'e yapılan saldırının aksine, bu operasyonun muhtemelen 1500 kilometre uzaklıktan ve sadece İran'dan fırlatılan iki ya da üç tür füze ve insansız hava aracıyla sınırlı kalmayacağı belirtildi.

Stratejik ve Ekonomik Hedefler de Vurulacak

Kayhan gazetesi, yaklaşan misilleme operasyonunda İran ordusunun stratejik zarar vermenin yanı sıra "acı verici insan kayıplarını" da göz önünde bulundurması gerektiğini yazdı.

Özetle, İran'ın İsrail'e yönelik tehditleri ve olası operasyon planları, bölgede gerilimi daha da artırmış durumda. Hem askeri hem de ekonomik hedefleri kapsayacak bu operasyonun detayları, uluslararası toplumun dikkatini çekmiş durumda.

Kaynak: Haber Merkezi