Gaziantep Futbol Kulübü’nde taraftarlar artık galibiyet bekliyor. Asıl soru şu: “Milli aradan sonra galibiyet gelir mi?”

Gaziantep FK, henüz galibiyet alamamasına karşın Beşiktaş karşısında gayet etkili bir oyun ortaya koydu. Beşiktaş karşısında oynanan oyun taraftarların içinde ölen umutları tekrar yeşertti ve taraftarlar milli aranın ardından mutlaka galibiyet geleceğine inanıyor.

Hani birlikte, Gaziantep FK’nın maçlarını ve o maçların skorlarını hatırlayalım:

Gaziantep FK lige Bodrum FK maçı ile başladı ve bu karşılaşmayı 0-1’lik skorla kazanmayı bildi. Bu karşılaşmada ortaya koyulan istekli oyun taraftarı mutlu ederken, sonraki süreçte gelmeyen galibiyet ise taraftarı hüsrana sürükledi. Bodrum FK maçının ardından Samsunspor’u kendi evinde ağırlayan Gaziantep FK, maçı 0-1’lik skorla kaybetti ve işte o an çöküş başladı. Sonra Sivasspor deplasmanında 3-2, Galatasaray deplasmanında 3-1, kendi evinde Trabzonspor’a karşı 0-0, Eyüpspor deplasmanında 3-2 ve son olarak Beşiktaş ile kendi evinde 1-1’lik skorlarla galibiyeti adeta unuttu.

Beşiktaş maçının diğer maçlara göre farkı vardı. Gaziantep FK adeta 3-1 kazanacağı bir maçı 1-1 tamamladı diyebiliriz. Öylesine etkili bir oyun ortaya koydu işte. Belki de geçmişten bu yana kendi evinde Beşiktaş’a kurduğu üstünlükte buna bir etkendi ama oyuncular da çok istedi arzuladı ama olmadı.

Şimdi ise milli ara başladı. Taraftarların kaybolan umutları yine yeşerdi. Beşiktaş maçındaki oyun umutlandırdı. Taraftara göre Gaziantep FK milli aradan son derece etkili ve kendine inanan bir takım olarak dönecek. Lig başlamadan ortaya atılan Gaziantep’e yakışan bir takım olacak. Taraftarlar bu takıma inanıyor. Umarım takım, yönetim ve hoca da kendilerine inanır ve bu galibiyet hasretinin bitmesinin yanı sıra, Gaziantep FK mağlubiyeti unutan bir takım olabilir. Zira Türkiye’nin en büyük ve en etkili kentlerinden birinin futbol takımının daha üst sıralarda ve daha önemli bir takım olmasını bekliyoruz.