31 Mart yerel seçimlerinde yine rekor bir oyla 4. kez Şahinbey Belediye Başkanı seçilen Mehmet Tahmazoğlu, sosyal projelerine bu yıl bir yenisini daha ekledi.

Hem de bu kez sadece Şahinbey ilçesinde yaşayan vatandaşları değil Gaziantep genelinde yaşayan bütün vatandaşları kapsayan büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 
Gaziantep Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Gaziantep Damızlık Koyun e Keçi Yetiştiricileri Birliği, 2024 yılı kurbanlık fiyatlarını açıkladı.
Gaziantep’te Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği, 2024 yılı küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları belirledi.
Gaziantep’te 13 Mayısta birlikler tarafından 2024 kurbanlık fiyatları; “Dana 255TL, Düve 245TL, Antep halliği (erkek toklu koyun) 250 TL, Diğer ırklar 240TL, Cebiş/teke 240 TL, Koyun/keçi 200TL olarak belirlendi.”
Gaziantep’te birlikler tarafından açıklanan kurbanlık fiyatları kente büyük tepki çekince Ticaret İl Müdürlüğü harekete geçmişti. Ticaret İl Müdürlüğü, birliklerin Gaziantep için açıkladığı kurbanlık fiyatlarını ‘fahiş fiyat” gerekçesiyle bakanlığa bildirmişti. Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, o gün birlikler tarafından açıklanan kurbanlık fiyatlarının geçersiz olduğu, vatandaşların bu fiyatlara itibar etmemesi gerektiğini belirtmişti.
Tabi kurbanlık fiyatları için en önemli hamle ise bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan geldi. Tahmazoğlu, 14 mayıs tarihinde üretici birlikleri tarafından açıklanan Kurban fiyatlarına tepki göstermiş, “Birliklerin yetkisi olmamasına rağmen piyasada 180-190 ₺’ye satılan hayvanların kilosunu, Kurban Bayramı öncesi 240-250 ₺ olarak açıklaması spekülatif bir harekettir. Bu duruma, Ticaret ve Tarım İl Müdürlükleri ile birlikte müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse il dışından hayvan getirerek pazar yerlerimizde satışını yapıp, vatandaşlarımızın uygun şartlarda ete ulaşımını biz sağlayacağız” demişti. 
Ancak Tahmazoğlu’nun bu çağrısı üreticiler tarafından karşılık bulmadı. Bunun üzerine hareke geçerek vatandaşa verdiği sözü tutan Tahmazoğlu Kurban Bayramı öncesinde kentte belediye eliyle ucuz kurbanlık satışına başladı. 
Şahinbey Belediye tarafından Dumlupınar Mahallesi Yeşilvadi Bulvarı, Şahinbey Parkı yanı ve Akkent Mahallesi  12 Nolu Caddede kurulan satış alanlarında mor toklu 200 TL, Van Beyazı ise 210 TL’den satılmaya başlandı. 
Tahmazoğlu’nun bu hamlesi kurbanlık pazarında dengeleri birden değiştirdi. 
Tahmazoğlu’nun bu hamlesiyle Kurban Bayramına sayılı günler kala Sinan Köyü'nde kurbanlık pazarlarında fiyatlar düşmeye başladı.
Kurban Bayramının çok öncesinden 2020 ila 240 liradan kurbanlık satışı yapan hayvan yetiştiricileri de, şuanda kurbanlık fiyatlarını geri çekmek zorunda kaldı. 
Tabi Gaziantepli vatandaşları bayram öncesinde sevindiren Tahmazoğlu’nun bu büyük hamlesi on binlerce vatandaşı sevindirirken bazı kesimleri de rahatsız etmeye başladı ve “Kurbanlık satışı belediyenin işi mi?” demeye başladılar. Peki belediye ne iş yapar?
Belediye öncelikle su, imar, ulaşım ve kanalizasyon gibi çevre ve çevre sağlığı, kentsel alt yapı; temizlik ve katı atık; itfaiye, zabıta, acil yardım, kurtarma ve ambulans; defin ve mezarlıklar gibi birçok alanda hizmet yapar. Ancak Belediyeler, il ve ilçede gerçekleştirilen pek çok faaliyetten sorumludur. 
Belediyeler yukarda saydığımız hizmetlerin yanında şehir içi trafik; ağaçlandırma, konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, park ve yeşil alanlar; gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, meslek ve beceri kazandırma; evlendirme, ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi gibi hizmetleri yapar ya da yaptırır. 
Peki yüksek enflasyon altında ezilen dar gelirli vatandaşlara ucuza kurban kesimini katkı sağlamak  sosyal hizmet alanına girmiyor mu? Bence Kurbanlık satışı tam da belediyenin işi