Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu, Özcan'ın partiyi zora sokan söylemlerini eleştirdi ve "Gün olur ecel vuku bulursa cenazeme katılmanı istemiyorum," dedi.

"Serseri Mayın Gibisin"

Kemal Kilicdaroglu1-1

Kemal Kılıçdaroğlu, Özcan'ın "Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi?" sözlerine cevaben yaptığı açıklamada, "Sana ilk ve son kez cevap veriyorum," diyerek başladığı paylaşımında Özcan'ı partinin ahlak ve kültürüne uymamakla suçladı. "Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilleri yalnızca Anayasaya ve millete bağlıdır," diyen Kılıçdaroğlu, Özcan'a "Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin. Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun," ifadelerini kullandı.

"Ölürsem Cenazeme Gelme"

Kılıçdaroğlu, paylaşımının devamında Özcan'a yönelik sert eleştirilerini sürdürdü: "Mustafa Kemal Atatürk'ün makamını temsil eden koltuğu fırlattın sustum. Ama edepsize had bildirmek, kırk yetim giydirmek gibiymiş derler. Kinini daha da diri tut ve kork! 'Tanrı mısın?' Ne demek? Allah'a sığınırım. 'Tarikat lideri misin?' Ne demek? Hayatım tarikatlarla mücadele ederek geçti," dedi. Kılıçdaroğlu, son olarak Özcan'a "Ölürsem cenazeme dahi gelme," çağrısında bulundu.

Kilicdaroglu-1

Tanju Özcan'ın Yanıtı

Tanju Özcan ise bir gün önce yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "Geçen yıl bu zamanlar DEĞİŞİM adı altında Ankara'ya yürüyordum! Herkes sessizdi neredeyse! Yürüyüş sonunda koltuk attığım kişi Kurultay'da da, şimdi yaptıklarıyla da koltuk sevdasını gösteriyor! 50 sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi?" ifadelerini kullanmıştı.

Tanju Ozcan

Editör: Mehmet Fener