Karadağ, geçmişten bu yana Türkiye’nin önemli komşularından birisi olarak bilinir.

Türkiye kesimlerinden çok fazla göç almasının yanı sıra, son dönemde daha da sık gündeme gelmeye başladı. Avrupa Birliği’ne dahil edileceği haberlerinin yayılmasının ardından Türkiye’de yaşayan vatandaşların daha da ilgisini çekmeye başladı.

Birçok vatandaş Avrupa’nın diğer ülkelerine gitmek için vize gibi işlemlerle uğraşmak yerine son dönemde sadece kimlikle gidilebilen Karadağ’a giderek oraya yerleşmeye başladı ve bu insanların en büyük temennisi ise Karadağ’ın Avrupa Birliği’ne girecek olması.

Peki bu insanlar neden Karadağ’ı seçiyor? Bunun cevabı da oldukça basit. Karadağ’a gitmek diğer Avrupa ülkelerine gitmekten daha az masraflı ve kolay. Diğer Avrupa ülkelerinde vize işlemlerinin ve kabul edilme sürecinin yanı sıra orada yaşamak ve yerleşmek kur farkına bağlı olarak son derece maliyetli olabiliyor. Aynı durum Karadağ için de geçerli olmakla birlikte, Karadağ’daki temel farklar ise kabul süreci ve vize işlemlerinin olmaması. Sadece kimlikle gidilebilen bir Avrupa ülkesi düşünün. Bunun yanı sıra diğer Avrupa ülkelerine göre yerleşmek ve yaşamak daha ucuz olduğu için kur farkı aynı olsa da maliyet büyük ölçüde azalıyor.