İslam Alemi için en önemli dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramı yarın idrak edilecek.

Kurban Bayramında insanlar birbirlerine hem maddi hem de manevi yönden yakın olurlar. Bu tür bayramlar toplum kadar ülke için de çok önem arz etmekte. Çünkü bu bayramlarda yardımlaşma ve dayanışma en üst safhadadır.

Kurban Bayramı insanların birbirleriyle dayanışma içinde olmalarının en güzel örneğidir. Mutsuzlukların yerini sevinçler alır. Bayramlar küçüğüyle büyüğüyle herkesin mutlu olduğu günlerdir.

Biliyoruz ki; Mü’minlerin namazı, orucu, zekatı, haccı, kurbanı, hayatı ve ölümü âlemlerin Rabbi Allah (CC) içindir.
Kesilen kurbanların etleri elbette Allah’a ulaşmaz; Allah’a ulaşan, ‘o’nun emrini üstün bilip saygı göstermek ve emrini ihlasla yerine getirip ‘o’na yakın olmaktır.
Kurbanın anlamı sadece bayram günlerinde kurban kesmek değildir. Aksine kurban; sadâkatin, Allah’a itaat ve teslimiyetin göstergesidir. Gerektiğinde malını, canını, evladını Allah yolunda feda etmenin sembolik bir ifadesidir…

KİMİ SILA-İ RAHİM, KİMİ TATİL YOLUNDA…
Ülke olarak Kurban Bayramı havasına girdik. Zira bugün arife; pazar günü yani yarın da bayramın birinci günü. Toplumun her kesiminde tatlı bir telaş ve koşturmaca başladı. Kimi sıla-i rahim, kimi tatil yolunda…

DEPREMDE ANNE-BABASINI KAYBEDEN ÇOCUKLARA ANNE-BABA OLALIM 
Her gelen bayram, geçen bayramı arattırır oldu. Halbuki geçen bayram da buruk geçmişti, bu bayram da buruk ve hüzünlü geçecek. Çünkü geçtiğimiz yıl yaşadığımız Asrın Felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde yaşanan acı hala tazeliğini kuruyor. Zira Asrın felaketinde anne babalarını, kardeşlerini, yakınları ve dostlarını kaybedenler için bu bayram da büyük bir acı ve hüzünle geçecek. Bu Kurban Bayramında deprem bölgesindeki insanlarımızı unutmayalım. Deprem bölgesindeki insanlara sadece kurban etti ulaştırmayalım. Depremde anne-babasını kaybeden çocuklara anne-baba olalım, çocuklarını kaybeden anna-babalara da çocuk olalım. Çünkü en çok buna ihtiyaçları var. 

BAYRAMI YASA ÇEVİRMEYELİM!
Son olarak her yıl bayram tatillerine trafik canavarı onlarca insanımızın canını alıyor. Lütfen bu bayramda trafik kurallarına uyalım ve bayramı yasa çevirmeyelim. Ne olursa olsun gideceğiniz yere bir saat geç gidin ama trafik canavarı kurbanı olmayın çünkü sizler aileniz için ne kadar önemli iseniz diğer çarpıştığınız arabadaki insanlar da aileleri için o kadar değerlidir. Her bayram onlarca ailenin  ocağı sönüyor. Lütfen bu bayramı yasa çevirmeyelim. 
Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını şimdiden kutlarım.