Gönüllü Doktorlar Sözcüsü Dr. Hüseyin Durmaz, ‘’İki hafta içerisinde Gazze Sağlık Bakanlığı’na ulaşması gereken tır şuan tampon bölgede. Mısırdan çıkıp Gazze’ye giremedi maalesef. İsrail’in dünyanın gözü önünde Refah’a yaptığı son saldırılar zaten yetersiz ve çok az olan yardımın tamamen kesilmesine yol açtı’’ dedi. 

Gönüllü Doktorlar, Medeniyet Uluslarası İnsani Yardım Derneği ve Yeni Adım Derneği işbirliğiyle Türkiye’den Gazze’ye doğru yola çıkan 28 bin kutu ilaç ile 28 bin 400 civarında sarf malzemenin bulunduğu ‘Gazze Tıbbi Yardım Tırı’ halen tampon bölgede bekletiliyor. 

Durmaz, ‘’Mısır’dan temin edilen 28 bin kutu ilaç ve 28 bin 400 civarı sarf malzemesinden oluşan tıbbi yardım tırı Mısır’dan Gazze’ye gitmek üzere hazırlanıp gönderilmişti. Ancak iki hafta içerisinde Gazze Sağlık Bakanlığına ulaşması gereken tır şuan tampon bölgede. Mısırdan çıkıp Gazze’ye giremedi maalesef. İsrail’in dünyanın gözü önünde refaha yaptığı son saldırılar zaten yetersiz ve çok az olan yardımın tamamen kesilmesine yol açtı’’ ifadelerini kullandı. 

REFAH SİVİL HALKIN SON KALESİ

Gazze Yardım Tırı Tampon Bölgede Bekletiliyor (3)

Refah’ın sivil halkın son kalesi olduğunu dile getiren Durmaz, ‘’Güvenli bölge deyip oraya sürdüler ancak şuan orayı da bombalayıp çadırlarda insanları diri diri yakmaya ve açlıkla tıbbi yardımdan mahrum etmekle savaş suçu işleyip, soykırım yapıyorlar. Bizler bu duruma sessiz kalamayız. Gazze’de faaliyet gösteren bir hastane kalmadı. Milyonlarca insan açlık ve tıbbi bakım eksikliği nedeni ile ölümle karşı karşıya. Uluslararası toplum iflas etti’’ şeklinde konuştu. 

İSRAİL, YAPTIKLARININ BEDELİNİ ÖDEMELİ

Durmaz, ‘’Tıbbi tırımızı ve refah sınır kapısında bekletilen binlerce tırın biran önce ulaştırılması için İsrail’e baskı yapılmasını istiyoruz. İsrail’e karşı ambargo uygulanmalı. Savaşı durdurmadığı takdirde bir müdahale yapılması artık zorunlu hale geldi. Yaptıklarının bedelini ödemeli ve cezalandırılmalı. Bizler de refah kapısının her türlü geçişe koşulsuz açılmasını istiyoruz ve biz hekimlerin de gitmek için biran önce başvurularımızın onaylanmasını istiyoruz. Savaş elbette bitecek ama bugünler asla unutulmayacak’’ açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi