İçişleri Bakanlığı tarafından açıklşanan bu yeni uygulamayı Gaziantepli vatandaşlar adeta hazırda bekliyormuş. Gaziantepli vatandaşlar yapılan açıklamanın ardından Nüfus Müdürlüklerine akın ederek işlemlerini gerçekleştiriyor.

EHLİYET VE KİMLİK NASIL BİRLEŞTİRİLİYOR?

 Kimlik-1

İçişleri Bakanlığı’nın ehliyet ve kimlik kartlarının ücretsiz birleştirilebileceğini açıklamasının ardından Gaziantepli vatandaşlar bu işlemin nasıl yapıldığını da merak ediyor. Vatandaşların bu işlem için kimlik ve ehliyetleri ile birlikte Nüfus Müdürlüklerine başvurması gerekiyor. Orada başvuruda bulunan vatandaşlar memurların yönlendirmelerinin ardınan işlemlerini tamamlıyor ve kimlik ve ehliyetlerinin birleşmiş olduğu kartlar, adreslerine gönderiliyor ya da vatandaşlar nüfus müdürlüklerinden teslim alabiliyor.

GAZİANTEPLİ VATANDAŞLAR ADETA AKIN EDİYOR

 Ehliyet-3

Açıklanan düzenlemenin ardından birçok Gaziantepli vatandaşın gerekli düzenlemeleri yapması ve kartlarını uygun bir hale getirmesi gerekiyor. Ehliyet yenileme işlemi için sadec e15 TL kart ücreti talep edilirken, kimlik için ise 37 TL ücret talep ediliyor. Bunun yanı sıra son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf gerekiyor.

Kaynak: Mehmet Fener