Sağlık turizmine çok önem verdiklerini kaydeden AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, “Şehir hastanesi ile birlikte Gaziantep’in sağlık turizmine önem katkı sağlayacak. Hem doktor atamaları yapıldı. Şu anda açıktan atamalarla ilgili talepler toplanıyor. Kasım ayında ilave atamalar yapılacak. Gaziantep, sağlık alanında çok önemli bir noktada” şeklinde konuştu.

Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TÜRSAB iş birliğinde Gaziantep Sağlık Turizmi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  Gaziantep Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ural, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Alperen Kaçar, GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç ve turizm seyahat acenteleri katıldı.

 “Ortadoğu’daki hastalar neden İstanbul’a gidiyor, bizim neyimiz eksik?” diye soran Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  “Sağlık turizminde kar suyu kulağımıza kaçtı. Gaziantep’i sağlık turizminde bölge başkenti yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Şahin, “Tarım devrimizi ıskaladık, sanayi devrimizi “Es” geçtik, şimdi bilgi ve teknoloji çağındayız. Bilgi güçtür ve iktidar yapar. Bilgi tecrübe, akıl, eğitim, misyon ve vizyon demek. Dünyada ekonomi ekolojiye dönüştürülemediği için bir virüs tüm dünyamızı alt üst etti. Sosyal adaleti, barışı sağlayamadık ve çevresel kalkınmayı gerçekleştiremedik. Göç yolunda ölen ayla bebeklerin öldüğü bir dünyada hiç kimse masum değil” açıklamasını yaptı.

Sağlık turizminin, son yıllarda dünya turizm endüstrisinde hızla büyüyen ve rekabetin arttığı bir sektör haline geldiğinin altını çizen Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Sağlık turizmi, hem ekonomik hem de sağlık hizmetleri açısından büyük bir öneme sahip. Çünkü sağlık turizminin yarattığı ekonomik ve duygusal katma değer hastane duvarlarının ötesine geçer” ifadelerine yer verdi.

Yıldırım, “Hastaları sadece tıbbi ihtiyaçlarını karşılaması için değil, aynı zamanda yeni yerler keşfetmesi ve kültürel deneyimler yaşaması için de seyahat etmeye teşvik eder. Bir ülkeye veya şehre gelen hastalar, sağlık hizmetlerinin yanı sıra o ülkenin kültürel mirası, doğal güzellikleri ve yemeklerini de deneyimleme fırsatı bulurlar. Bu nedenle, sağlık turizmi hem sağlık hizmetleri sağlayıcılarına hem de turizm endüstrisine büyük fırsatlar sunar. Hal böyle olunca da Gaziantep’in sağlık turizmi alanında büyük bir potansiyeli olduğunu söylemek yanlış olmaz” diye konuştu. 

Gaziantepîn, tıbbi altyapısı, deneyimli doktorları ve sağlık profesyonelleriyle sağlık turistlerine kaliteli hizmet sunma kapasitesine sahip olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, “Bu şehir, yöresel lezzetleri, zengin kültürel geçmişi, bulunduğu coğrafyadaki kadim kültür ile sağlık turistlerine sadece tedavi değil, aynı zamanda benzersiz bir kültürel deneyim sunuyor. Yabancı hastaların şehrimize gelmesi, yerel işletmelerin büyümesine, otelcilik sektörünün gelişmesine ve yeni iş imkânlarının yaratılmasına katkı sağlar. Ayrıca, sağlık turizmi sayesinde Gaziantep'in tanıtımı ulusal ve uluslararası düzeyde artar” dedi. 

Sağlık sektörünün, turizm endüstrisi, yerel yönetimler ve iş dünyası bir araya gelmesi ve ortak bir strateji oluşturulması gerektiğini vurgulayan Başkan Yıldırım, “İş birliği ile birlikte; kalite standartlarını yükseltmek ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilmek için sürekli eğitim ve sertifikasyon programlarına yatırım da yapmalıyız. Sonuç olarak, Gaziantep'in sağlık turizmi potansiyeli büyük ve bu potansiyeli değerlendirmek için birlikte çalışmalıyız. Hep birlikte, Gaziantep'i sağlık turizminin önemli bir destinasyonu haline getirebiliriz” vurgusu yaptı.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ural, “TÜRSAB olarak sağladığı döviz girdisi, oluşturduğu istihdam ve katma değerle ülkemiz için en stratejik sektörler arasında başı çeken turizmin gelişimi için çok yoğun bir çaba içerisindeyiz. Dünyanın en çok ziyaretçi ağırlayan destinasyonlarından biri olan Türkiye, gelişmiş sağlık ve turizm alt yapısı, sağlık ve turizm hizmetleri alanındaki nitelikli insan kaynağı ve hizmet kalitesi ile sağlık turizmi alanında da dünyanın en çok tercih edilen ülkeleri arasında yer alıyor” dedi.

 “Bölge acentelerimiz kültür turları, inanç turizmi ve uçak bileti faaliyetleri yapıyor” ifadelerini kullanan TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, “Özellikle şehrimiz sağlık turizmi faaliyeti yapmaya uygun ve imkânları oldukça elverişli. Son yıllarda birçok alanda öncü olan Gaziantep’in hastane sayısı, alt yapısı ve uzman hekim kadroları ile sağlık turizminde de bölgenin merkezi olacağına inanıyoruz. Sınır bölgesi olmamız da bu faaliyeti yapmak için gayet avantajlı” dedi. 

Kılınç, “Acentelerimiz aylar öncesinden çantalarını alıp yurt içi ve yurt dışı iş gezisine çıkıp, ülkemizin ve bölgemizin reklamlarını yaparak yerli ve yabancı turistleri getirmektedirler. Gelen turistlerin ekonomiye sağlamış olduğu katkı ortada. Mesleğimiz kentteki her bir sektöre ekonomik katkı sunuyor. Bölgemizin kazanması için TÜRSAB GAP BTK olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu sebepten ötürü bu mesleğe sahip çıkmak herkesin boynunun borcu” açıklamasında bulundu.

Editör: Mehmet FENER