Türkiye macerasına Liverpool’dan kiralık olarak Fenerbahçe’ye gelerek başlayan Lazar Markovic, daha sonra İngiltere’ye geri dönmüştü. Fenerbahçe döneminde büyük beklentilerin hedefinde olan Lazar Markovic, bekleneni verememiş ve geri gönderilmişti.

Daha sonra ise ülkesinin takımı Partizan’da da forma giyen Lazar Markovic, Gaziantep FK ile anlaşarak Türkiye macerasına 2. Kez başladı. Gaziantep FK’da forma giydiği dönemde 6 Şubat depreminin yaşanması ile birlikte, Gaziantep FK ligden çekildi ve Lazar Markovic ise Trabzonspor’a kiralandı.

Depremin ardından sezon sonuna kadar Trabzonspor’da forma giymesinin ardından Gaziantep FK’ya geri dönen Lazar Markovic, geçtiğimiz sezon Gaziantep FK’da forma giydi. Forma giydiği her takımda farkını ortaya koyan Lazar Markovic’in Gaziantep FK ile olan sözleşmesi ligin tamamlanmasıyla bitti ve Lazar Markovic, kulüpsüz kaldı.

Son dönemde ortaya atılan iddiaların ardından Lazar Markovic’in Türkiye’den ayrılmaya niyetinin olmadığı anlaşıldı. Pendikspor son olarak Gaziantep FK forması giyen kanat oyuncusu Lazar Markovic ile prensipte anlaşma sağladı.

Kaynak: Mehmet Fener