Gaziantep Futbol Kulübü, önümüzdeki yarın kendi evinde Trabzonspor’u ağırlayacak. Akıllara ise tek soru, “Gaziantep FK, kendi sahasında ilk galibiyetini alabilecek mi?”

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig’in başladığı günden bu yana 1 haftası bay geçmek üzere 5 haftalık takvimde sadece ilk maçında Bodrum FK karşısında 0-1’lik skorla galip geldi.

Sonraki süreçte ise Gaziantep FK’nın galibiyet ile olan arası abında bozuldu ve henüz galibiyet gelmedi. Gaziantep FK taraftarları ise kendi evinde galip gelmenin mutluluğunu yaşamak istiyor.

Gaziantep FK takımının ise fikstürü hiç de kolay değildi.

Bodrum FK deplasmanındaki 0-1’lik galibiyet ile Trendyol Süper Lig’e galibiyetle başlayan Gaziantep FK daha sonra Samsunspor’u kendi evinde ağırladı. Samsunspor karşısında tek golle yıkılan Gaziantep FK’nın sonraki hafta ise rakibi normal şartlar altında Galatasaray olacaktı fakat Galatasaray’ın Avrupa Kupası maçları sebebiyle 3. Hafta maçı ertelendi. O süreçte 15 günden fazla maça çıkmayan ve antrenmanlarla maçlara hazırlanan Gaziantep FK’da oyuncuların birbirine alışması için güzel bir süreç vardı fakat milli ara ve bay döneminin geride kalmasıyla birlikte Gaziantep FK Sivasspor deplasmanına çıkarak orada ise 3-2’lik bir skorla kaybetti. Sonra sıra geldi. Ertelenen Galatasaray maçına. Bu maçta Gaziantep FK adeta yok gibiydi. Gol ise tamamen hatalar ve bireysel beceri ile geldi. Takım olarak asla olamadı Gaziantep FK, şimdi ise gözler Trabzonspor maçına çevrildi.

Gaziantep FK, Trabzonspor karşısında galip gelmek ve taraftarına bu galibiyeti kendi evinde hediye etmek istiyor ama ne kadar istiyor asıl soru bu, ya da kim istiyor?

Oyuncular mı?

Hoca mı?

Yönetim mi?

Taraftar mı?

Yönetim, taraftar ve hocanın istediği kesin, ama oyunculardan geride kalan 4 haftalık maç serüveninden yola çıkarak emin olamıyorum.

Taraftar da bunu arzu ediyor fakat takımın buna nasıl bir reaksiyon vereceği ise meçhul.

Aslında imkan da var.

Evet, güçlü bir rakip,

Evet, zor bir fikstürümüz var.

Ama çalkantılı bir rakip.

Hocası yeni değişmiş.

Ardı arkası kesilmeyen berabere kalınmış ve kaybedilmiş maçları var.

İyi çalışılmışsa galibiyet yakındır diyebiliriz.

Çalışılmamışsa, galibiyetler başka bahara…