<p> Hani bazı şehirler vardır ekip biçtikleri ürünlere kendi isimlerini vermişlerdir. Rize'nin çayı Malatya'nın kaysısı ve bizim fıstığımız gibi.</p>
<p>Ya da el emeği yiyeceklere isim olmuşlardır; Maraş dondurması Afyon kaymağı Kayseri pastırması ve bizim baklavamız gibi.</p>
<p>Gazi şehrimizde sadece bir ürünle değil tüm yemek sektöründe mutfağın NOBEL ödülü sayılan Dünya GASTRONOMİ kenti ismini UNESCO dan almıştır.</p>
<p>Ama ne hikmetse bu ödül tescillendikten sonra yoğun bir sevinç-kutlama ve demeç dışında hiçbir faaliyet göremedik.</p>
<p>Ne yöneticilerimizin, ne marka sahibi işletmecilerimizin, ne de esnafımızın bu ödüle layık işler yaptığını görmüyoruz.</p>
<p>Şehirde düzensiz, kontrolsüz neredeyse kargaşa diyeceğimiz bir yemek sektörü var.</p>
<p>Standartları olmayan kurumsallıktan uzak denetim ve kontrolün yapıldığı meçhul bir yemek sektöründen bahsediyorum.</p>
<p>Gastronomi turizmi planları yapan fıstık ve baklavadan sonra da Marka sayısını artırmayı düşünen, antik ve kültürel zenginliklerine gıda sektörünüde ekleme hayelleri kuran bir şehir havası yok maalesef.</p>
<p>Nasıl ki baklavada bu kaliteyi yakaladı isek ve sayısız temsilcimiz ile marka oluşturdu isek yemekte de bu kaliteyi yakalamamız gerekiyor.</p>
<p>Bir imam Çağdaş ile bu koca şehri ihya edemeyiz. Yeni yemek markaları yeni mekanlar yeni lezzetler oluşturmalıyız.</p>
<p>Eğer bu mekanları ve markaları oluşturmaz isek komşumuz Adıyaman ve Urfa'nın çiğköfte büfeleri, Bursa'nın döner mekanları, İtalya'nın pizzacısı ve Amerika'nın hamburger markaları doldurulacak bu şehri.</p>
<p>Sayın Belediye Başkanlarım: Sayın Fatma Şahin, Sayın Mehmet Tahmazoğlu ve Sayın Rıdvan Fadıloğlu;</p>
<p>İnşaata-kentsel dönüşüme ve taş binalara verdiğiniz gayretin bir kısmını da bu yemek sektörüne vermenizi talep ediyorum.</p>
<p>Size önerim nasıl ki Belediye içerisinde Emlak, Kültür, Sağlık ve Çevre gibi birimleriniz var ise bir de YEMEK birimi oluşturmalısınız.</p>
<p>Gıda mühendisi, Zabıtası, Doktoru, Lezzet Uzmanı, Usta Aşçılar, Bina ve Mekandan sorumlu Denetmenler ya da daha kimler olacaksa bir kurul oluşturmalısınız.</p>
<p>Bu işleri kontrol ve sevk edecek bu kurul ile işyerlerine kurumsal bir kimlik kazandırmanız gerekir.</p>
<p>Küçük ama kaliteli işletmeleri desteklemeli, Büyük ve marka mekanları yaygınlaştırmalısınız.</p>
<p>Kaliteden, lezzetten, sağlıktan, hijyenden ve sunumundan ödün vermeden yeni mekanlar ve markalar oluşturmalısınız.</p>
<p>Sadece ödül ve isim ile marka şehir olunulmaz....</p>