Gastrit, mide zarı iltihabı türlerinin genel adıdır ve çoğunlukla mide ülserine neden olan bakterilerin sebep olduğu bir enfeksiyondur. Bazı durumlarda gastrit mide kanserine kadar ilerleyebilen ve çok ağrılı bir hastalıktır. Genelde üst karın bölgesinde ağrı, yanma veya kazınma gibi şikayetlere neden olur ve kişilerin günlük yaşamını olumsuz etkileyebilir. Özellikle yemeklerden sonra mide yanması ve rahatsızlığı artabilir. Bu yüzden gastrit ciddiye alınması gereken bir rahatsızlıktır.

Gastritten kurtulmanın birçok yolu vardır. Bunların başında bir uzman hekime başvurarak uygun tedavi yöntemini uygulamak gelir. Ayrıca beslenme alışkanlıklarına da dikkat etmek çok önemlidir. Gastrit belirtilerini azaltmak için doğal yöntemler de kullanılabilir. Bunun için öncelikle beslenme düzenine özen göstermek gerekir. Bunun dışında elma, kavun ve muz gibi meyveler gastrit ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Uzmanlar ise gastrit sorunlarını azaltmak için iki önemli besini öneriyor.

BU İKİ BESİN GASTRİTE İYİ GELİYOR

Gastrit için birçok doğal yöntem bulunurken bunlardan en sık kullanılanları ve en etkili olanları keten tohumu ve süttür. Gastrit problemi yaşayanlar yemeklerden 30 dakika önce 1 çay kaşığı keten tohumunu çiğneyerek 1 çay bardağı sütle birlikte içebilir.

GASTRİTE İYİ GELEN DİĞER BESİNLER

Zencefil ve papatya çayı

Yoğurt, kefir ve lahana turşusu gibi probiyotik gıdalar.

Yapraklı yeşil sebzeler, havuç, ıspanak ve kabak gibi sebzeler.

Elma, kavun ve muz gibi taze meyveler.

Doğal meyve suları

Kızılcık suyu ve yeşil çay.

Sarımsak özü

Lif içeren besinler

Yulaf ezmesi ve tam tahıllı gıdalar

Somon, sardalya, tavuk ve hindi göğsü

Meyan kökü veya rezene

Düşük posalı sebze suları

Kafeinsiz ve gazsız içecekler

Karanfil, nane ve hindistan cevizi yağı gibi esansiyel yağlar.