Anka Hastanesi Genel Müdürü Dr. Cengiz Bayram, Referans Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Özel Anka Hastanesi’nin kuruluşu, Gaziantep sağlığındaki yeri, sunulan hizmetler ve başarılarını anlatan Bayram, her yıl 144 bin hastaya hizmet verdiklerini aktardı.

ANKA HASTANESİ 2016 YILINDA HİZMETE BAŞLADI

Karşıyaka’da TANI-MED tıp merkezini büyütmek isterken yolları Kaplan Ailesi ile kesişen Cengiz Bayram, Anka Hastanesini Ali İhsan Sofuoğlu, Kaplan Ailesi ve kendisinin içinde bulunduğu ortaklık ile kurduklarını aktardı. Hastanenin kuruluşu ile ilgili çalışmalara 2013 yılında başladıklarını vurgulayan Bayram, 2016 yılının Aralık ayında Anka Hastanesi’nin faaliyetlerine başladığını söyledi.

DAHA İLERİYİ HEDEFLİYORUZ

Anka Hastanesi’nin hizmetleri ile ilgili konuşan Dr. Bayram, “Gerçekten etik çalışan, devletin koyduğu kurallara harfiyen uyan bir yapıdayız. Bu anlamda Anka Hastanesi ile ilgili dışarıdan aldığımız duyumlar bizleri mutlu ediyor. Hizmet kalitesi iyi olan ama hiçbir zaman bunun da yetinmeyen, bunu daha ileriye götürmeyi amaçlayan bir hastaneyiz. Anka Hastanesi’nde hemen hemen tüm branşlarda hekimlerimiz görev yapıyor. Yalnızca onkoloji branşımız eksik. Sağlık mevzuatı gereği henüz Onkoloji Branşı hastanemize verilmedi. Onkoloji alanında da hizmet vermeyi hedefliyoruz” ifadesini kulandı.

İSTANBUL’DAN HEKİM GETİRİYORUZ

Gaziantep'teki sağlık hizmetlerine katkı sağlamak amacıyla hizmet verdiklerini söyleyen Dr. Bayram, Hastane olarak bunun için İstanbul'dan dahi hekim getirdiklerini vurguladı. Bayram, “Bana göre bu çok önemli bir şey. İstanbul'daki sağlık hizmetinin kalitesi düşüyor, Gaziantep'in sağlık kalitesini arttırıyoruz. Bu anlamda şehir yönetiminin her zaman bu tür insanlara sıcak bakması ve bunlarla ilgili teşvik edici bana göre işlemler yapması gerekir. Gerçekten Gaziantep yaşadığımız bölge bizim için önemli ve bu bölgeye katkı sağlayan herkese bir şekilde destek sunmamız gerekiyor” dedi.

ANKA HASTANESİ TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİ İLE YARIŞIYOR

Anka Hastanesi’nde inanılmaz iyi bir altyapımız olduğunu ve bu yapıyı kendi fikirleri ile kurulduğunun altını çizen Cengiz Bayram, “Örnek vermem gerekirse, Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisimizde dünyanın en iyi markası kuvözlerimiz bulunuyor. Anka Hastanesi olarak altyapımız kurarken iktisadi, ekonomik, rantabl yapmadık. Kaliteyi ön plana aldık. Çünkü hukuki altyapımızı da sağlıklı yapmak istedik. Anka Hastanesi'nin böyle özellikleri var. Anka Hastanesi’nde kullanılan teknolojik ürünler, Türkiye’nin önde gelen özel hastanelerinden aşağı kalmadığı gibi o hastanelerden çok daha iyi teknolojiye sahip olduğumuz bölümlerimiz var. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Anka Hastanesi’nin teknolojik alt yapısı son derece iyi” dedi.

BÖLGENİN İLK ACİL KIRMIZI ALAN MÜDAHALELERİ ANKA HASTANESİ’NDE YAPILIYOR

Hastanenin kapasitesi ve hekim kadrosu ile ilgili bilgiler paylaşan Bayram, “Anka Hastanesi 154 yatak kapasitesi, 4 ameliyathanesi, 33 yataklı yeni doğan yoğun bakım, KVC yoğun bakım, Erişkin Yoğun Bakım ve Koroner Yoğun Bakım servisleri ile Gazianteplilere hizmet veriyor. 40 hekim ve 380 çalışanımız ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Anka Hastanesi’nde günlük olarak 400 kişi hastanemize başvuru yapıyor. Yıllık olarak bakıldığında 144 bin hastaya hizmet veriyoruz. Hastanemizde yıllık olarak yaklaşık 7 bin ameliyat gerçekleşiyor. Özellikle bu bölgede İlk Acil Kırmızı Alan Müdahaleleri Anka Hastanesinde yapılıyor. O anlamda hayat kurtaran bir hastaneyiz. Bu bile bu hastanenin var olma amacının sağlandığının göstergesidir” ifadelerini kullandı.

TÜRK HEKİMLERİ DÜNYADA BİLİNİYOR

Türkiye’de Atatürk'ten dolayı çok iyi bir hekim yapısı olduğunu belirten Bayram, Dünyada, Türk hekimlerinin gerçekten çok yetenekli ve çok bilgili olduklarını söyledi. Türk hekimlerinin özellikle bazı branşlarda dünyanın diğer ülkelerinden çok daha ileri konumda olduğunu vurgulayan Bayram, Kardiyoloji, Plastik Cerrahi, Genel Cerrahi ve Ortopedi branşlarını örnek verdi.

Gaziantep’in Obezite Cerrahisinde, Onkoloji tedavisinde ve Plastik Cerrahide iyi durumda olduğunu ve sağlık turizmi açısından bunların önemli olduğunu vurgulayan Dr. Cengiz Bayram konuşmasına şöyle devam etti;

“Özellikle dünyada hem yanlış beslenme hem de adaletsiz gıda paylaşımı nedeniyle obezite dediğimiz bir sorun mevcut. Bu obezite sorunu artık birçok araçla tedavi edilmeye çalışılmasına rağmen bunların tedavi edilemediği noktada son 20 yılda Obezite Cerrahisi adında bir alan oluştu. Türkiye'de bu konuda çok akıllı davrandı. Obezite Cerrahisi Brezilya'da başlamasına rağmen şu an dünyada en fazla uygulanan ülkelerden biri haline geldik.

Çocuk Ortopedisi alanında dünyada iyi bir konumdayız. Yine Plastik Cerrahi, insanların artık ihtiyaçlar hiyerarşisinde statü ihtiyacını giderebilmek anlamında başvurdukları bir yöntem. Liposakşın, burun düzeltme gibi ameliyatlar da Türkiye'de çokça yapılıyor. Özellikle İmplant tedavisinde Türkiye çok iyi bir konumda yer alıyor. Özellikle İngiltere, İspanya ve birçok ülkeden Türkiye'ye diş tedavisi için insanlar geliyor. Türkiye'nin Sağlık Turizminden aldığı payı 3 milyar dolar. Bunun en az 20 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Bugün dünyada bazı ülkeler, sağlık turizminde çok iyiler. Bunlardan bir tanesi Hindistan mesela, Ürdün. Bu özellikle Arap ülkelerinde şey yapıyorlar ama Burada mümkün olduğu kadar tabii adaletli bir paylaşıma ihtiyaç var.

7 YILDA BİNLERCE VAKAYI TEDAVİ ETTİK

Gaziantep, Sağlık Turizmi açısından altyapısı çok iyi olan bir il. Anka Hastanemiz de Sağlık Turizmi yapan hastaneler arasında yer alıyor. Özellikle obezitenin çok fazla olduğu İngiltere, İrlanda, İskoçya gibi ülkelerden Türkiye'ye sayıda insan Obezite ameliyatı olmak için geliyor. Biz de Gaziantep'te Anka Hastanesi olarak 2017'den beri yani 7 yılda binlerce vakayı Obezite Cerrahisi ile tedavi ettik. Anka Hastanesi bu anlamda iyi bir merkez. Aylık olarak yaklaşık 40 kadar hastanın Obezite Cerrahisi hastanemizde yapılıyor.

OBEZİTE CERRAHİSİNDE İYİ DURUMDAYIZ

Kentimizde de Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğüyle bir Sağlık Turizmi çalıştayı yapıldı. Ben de bu çalıştayda yer aldım. Hatta koordinatörlerden bir tanesiydim. Güzel bir çalışma ve devam ediyor, bu çalışmanın ardını bırakmadılar. Gaziantep olarak Obezite Cerrahisinde, Onkoloji tedavisinde, Plastik Cerrahide iyi durumdayız. Özel hastaneler şu anda varlık mücadelesi veriyor. Bir kere sadece özel hastanelerin değil Türkiye'de herkesin karşılaştığı en önemli sorun belirsizliktir. Özel Hastaneler Yönetmediği, her 2 yılda bir mutlaka değişir. Bugün Avrupa'da bir yönetmelik 50 yılda, 40 yılda değişmezken bizimki 2 yılda bir değişir. Öte yandan Özel Hastanelerin maliyetleri çok yüksek. Bu sıkıntıları sıralayabiliriz” dedi.

Bayram, Özel Anka Hastanesi olarak olanla yetinmediklerini hep daha ileriyi hedeflediklerini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Ahmet Yavuz