Muharrem ayının gelişiyle birlikte aşure yapma telaşı başladı. Aşure, buğday, pirinç, kuru fasulye, nohut gibi yöntemlerle yapılan ve komşularla paylaşmanın en güzel yollarından biri olan özel bir tatlıdır. Aşurenin lezzetini sağlamak için hangi malzemenin ne zaman eklenmesi gerekir, büyük önem taşır. İşte tam kıvamında ve pratik bir aşure tarifi.
AŞURE TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Aşure tarifi malzemeleri:
• 2 su bardağı aşurelik buğday
• 2 yemeklik yemek
• 2 su bardağı saklanan nohut
• 2 su bardağı yıkanır
• 150 gram kuru kayısı
• 150 gram kuru incir
• 150 gram kuru üzüm
• 1 su bardağından biraz az fındık
• 2 litre su (buğdayları korumak için)
• 4 litre sıcak su (su azaldıkça seçmek için)
• 1 tatlı kaşığı karanfil
• 1 çay bardağı su (karanfili kaynatmak için)
• 1,5 su bardağı sıcak süt
• 3 su bardağı toz şeker
• 1 balık tuz
• 1 fiske karabiber