Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, İzmir Limanı'na demirleyen ABD'nin en büyük taarruz gemilerinden biri olan USS Wasp'ta görev yapan Amerikan askerlerine yönelik dikkat çekici bir protesto gerçekleştirdi. Eylemde TGB üyeleri, Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdi.

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin'den Sert Açıklamalar

Abd Askeri Cuval

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, olayın ardından yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin Türkiye'deki varlığını sert bir dille eleştirdi. Çetin, "İsrail'e kalkan olan, Mehmetçiğin ve binlerce Filistinlinin katili olan Amerikan askerlerine bu topraklarda rahat vermeyeceğiz. Vatan evlatları Amerikan kurşunlarıyla şehit edilirken, ABD askerleri burada rahatça dolaşamaz. Eli kanlı ABD askerlerinin Türkiye'de yeri yok!" ifadelerini kullandı. Ayrıca, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na vurgu yaparak, "Limanlarımıza gelip Türk milletine meydan okuyanlardan hesap soracağız," dedi.

Protestoda Atılan Sloganlar ve Gözaltılar

Abd Askeri Cuval Gecirdiler-1

Protesto sırasında TGB'liler, "Mehmetçiğin Katili Amerika", "Üslere El Konsun, ABD Defolsun", "Katil ABD, Katil İsrail" ve "Atatürk Gençliği Görev Başında" gibi sloganlar attı. Eylemin ardından aralarında TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin'in de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Abd Askeri Cuval Gecirdiler

Olay, Türkiye ile ABD arasındaki gergin ilişkilerin bir yansıması olarak değerlendiriliyor ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi