Gaziantep Futbol Kulübü Geçtiğimiz sezonu ligde kalma mücadelesiyle bitirmiş, yeni sezona ise kötü bir başlangıç yapmıştı.

Gaziantep FK yönetimi adeta eski sezondaki o ligde kalma mücadelesi veren takımdan neredeyse kimseyi bırakmadan takımın tamamını değiştirdi. Ligin son döneminde takımın başına getirilen Selçuk İnan’da bu değişimin öncülerinden oldu.

Gaziantep FK önceki sezonda son maçlardaki etkili ve bol gollü oyunuyla ligde kalmayı başarmasına karşın yeni sezona hiç iyi bir başlangıç yapmadı. Selçuk İnan’ın öğrencileri ilk maçında Bodrum FK’yı deplasmanda 0-1 yenerken taraftarını umutlandırmıştı.

Yeni sezonda takımı adeta yeni baştan dizayn eden yönetim, takımın Gaziantep’e yakışır ve önümüzdeki süreçte Avrupa’ya oynayacak bir takım olacağını da dile getirmişti. İşler pek de istenilen gibi gitmedi. Takım Bodrum FK karşılaşmasında aldığı galibiyetin ardından henüz galibiyet yüzü görmedi. Şimdi ise akşam Beşiktaş ile karşılaşacak ve BENCE YİNE GALİBİYET GELMEYECEK.

Şimdi gelelim asıl sorumuza, “Başarısızlığın faturası Selçuk İnan’a mı kesilmeli?”

Bence bu faturanın sadece Selçuk İnan’a kesilmesi, kısacası günah keçisi ilan edilen kişinin Selçuk İnan olması doğru değil. Ortadaki başarıldık herkesin başarısızlığı. Yönetim başta olmak üzere, Takım ve hoca herkes buna dahil.

Yönetim takımı baştan yaratmaya çalıştı fakat yapılan transferler asla nokta atışı transferler olmadı. Fransa 2. Liginden topçu geldi. Adını duymadığımız isimler takıma katıldı. İsmi olan kişiler ise henüz tutmadı. Kısacası yönetim geçtiğimiz sezon küme düşme korkusu yaşaması ile birlikte transfer sezonunda adeta transferlere saldırdı. Yine aynı tablo yaşanmasın diye. Geçmiş unutulsun diye.

Transferlerin çocukluğundan memnun olmasam da memnun olduğum etkili isimler de takıma katıldı fakat o isimlerde herhangi bir performans veremedi. Kente alışamadı. Havaya alışamadı. Takıma alışamadı. Henüz bir şey olmadı yani.

Hocaya gelecek olursak. Henüz ortada bir oyun göremedim. Hücum futbolu, pas oyunu, savunma oyunu gibi kesin isim verilecek bir oyun yok. Takım adeta hurra hücum ediyor. Hurra savunma yapıyor gibi. Ki bunu yaparken bile eli ayağına dolanıyor oyuncuların orası da ayrı tabi.

Oyuncuları da es geçmeyelim. Yanındaki takım arkadaşına pas vermekte zorlanan oyuncu mu olur? Koşmayan oyuncu mu olur? Oluyormuş işte, o da bize denk geliyor. Takımda muhteşem bir kondisyon ve dikkat eksikliği göze çarpıyor. Bunun aşılamaması Gaziantep FK için yine küme düşme tehlikesini ortaya çıkarır.