Akaryakıt alımlarını kayıt altına almayı amaçlayan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında araçlara takılan cihazların montaj ücretlerinde indirime gidildi. Yeni fiyat 2.172 TL olarak açıklanırken, daha önce 2.791 TL ödeyen araç sahiplerine 619,45 TL iade edilecek.
Taşıt tanıma sisteminde yeni dönem: Ücretler düşürüldü
Vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında hayata geçirilen Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ile ilgili araç sahiplerini doğrudan ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı.
Sistem kapsamında araçlara takılması zorunlu olan Taşıt Tanıma Birimi (TTB) cihazlarının montaj ve hizmet bedellerinde güncellemeye gidildi.
2025 yılı için daha önce KDV dahil 2.791,45 TL olarak belirlenen ücret, yeni düzenlemeyle birlikte 2.172 TL’ye düşürüldü.
Fazla ücret ödeyenlere iade geliyor: 619,45 TL hesaplara yatırılacak
Daha önce yüksek montaj bedeli ödeyen araç sahipleri için geri ödeme süreci de başlatıldı.
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre:
24 Mart 2025 öncesinde ödeme yaparak montaj işlemini tamamlayan araç sahiplerine,
Araç başına 619,45 TL iade yapılacak.
Bu iade, hem bireysel hem de ticari araç sahiplerini kapsayacak şekilde geniş bir kullanıcı kitlesini ilgilendiriyor.
Güncellenmiş ücret 30 Nisan 2025’e kadar geçerli
Yeni fiyat tarifesi, 25 Mart 2025 – 30 Nisan 2025 tarihleri arasında geçerli olacak şekilde duyuruldu.
Yani bu tarihler arasında UTTS montajı yaptıran tüm araç sahipleri, güncel indirimli ücret olan 2.172 TL üzerinden ödeme yapacak.
Bu sürenin ardından yeni bir güncelleme daha olup olmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.