Ankara İl Başkanı Bilal Katar, Ankara il yönetimi, Ankara Gençlik Kolları il yönetimi, altı ilçe belediye başkan adayı, üç ilçe başkanı ve yirmi beş ilçe belediye meclis üyesi adayının Zafer Partisi’nden ayrıldıklarını duyurdu.

27 Mart Resmi Gazete'de Alınan Yeni Kararlar! 27 Mart Resmi Gazete'de Alınan Yeni Kararlar!

Bilal Katar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Zafer Partisi’ndeki görevlerinden istifa ettiklerini belirtti. Katar, “Zafer Partisi’nde görev yaptığımız süre boyunca, Ankara’nın her bir ilçesine, diğer illere ve Genel Merkeze daima destek olduk. Ancak, Yerel Seçim sürecinde yaşananlar, partimizin bireysel hegemonyalara dönüştüğünü gösterdi. Bu durum, bizim siyasi anlayışımıza ve yönetim tarzımıza aykırıdır. Bu nedenle, Ankara İl Başkanı olarak, ben ve aşağıda isimleri belirtilen dava arkadaşlarım, Zafer Partisi’ndeki görevlerimizden istifa ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisinde İstifalar Sonrası Büyük Karmaşa!

Bu arada, Zafer Partisi Kartal Belediye Başkan Adayı Kemal Alper Ürünker, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Ankara İl Başkanlığı’nın Genel Başkan Ümit Özdağ tarafından feshedildiğini iddia etti.

Zafer Partisinde İstifalar Sonrası Büyük Karmaşa!

Listede ismi yer alan Altındağ Belediye Başkan Adayı Can Güler ise, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamada, istifa etmediğini belirtti. Güler, “Altındağ belediye başkan adayı olarak, benim bu şekilde bir istifa iradem olmamıştır. Gıyabımda yapılan bu açıklamayı kabul etmiyorum. Tek kişi kalsam dahi partim ve milletim adına elimden geleni sonuna kadar yerine getireceğim.” dedi.

AK Parti’de Değişim Rüzgarı Esecek! İşte Değişmesi Beklenen Bakanlar AK Parti’de Değişim Rüzgarı Esecek! İşte Değişmesi Beklenen Bakanlar

Zafer Partisinde İstifalar Sonrası Büyük Karmaşa!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, partisinin Ankara il başkanlığındaki istifalarla ilgili olarak, “Pek çoğu istifa etmedi, il başkanı da geri alacak” açıklamasında bulundu. Özdağ’ın bu açıklaması, istifa sürecindeki belirsizliği daha da artırdı.

Editör: Mehmet FENER