Gaziantep Milli Piyangocular Odası Başkanı Sabri Yıldırım’ın başkanlığında yapılan toplantıda sektörün sorunları, sıkıntıları ve çözüm önerileri ele alındı.

ODA BAŞKANLARI GAZİANTEP’TE BİR ARAYA GELDİ

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Odaları başkanları Gaziantep’te bir araya geldi. Gaziantep Milli Piyangocular Odası Başkanı Sabri Yıldırım’ın başkanlığında yapılan toplantıda sektörün sorunları, sıkıntıları ve çözüm önerileri ele alındı. Gaziantep’te düzenlenen toplantıya; Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Odası Başkanı Sercan Çobanoğlu, İstanbul Milli Piyango Bayileri Odası Başkanı Ahmet Yazıcı, Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, Mersin Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Odası Başkanı Veli Kaygusuz, İzmir Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Odası Başkanı Başkanı Paşa Çakmak, İstanbul Milli Piyango Bayileri Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İnce, Mersin Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Odası Başkan Vekili Aziz Yetim katıldı.

TRT’DEN CANLI ÇEKİLİŞ YAPILMASINI İSTİYORUZ

Toplantı sonunda alınan kararları açıklayan Gaziantep Milli Piyangocular Odası Başkanı Sabri Yıldırım, “Klasik milli piyangonun özelleşme esnasında bayilerimize aynı düzeyde milli piyango biletinin devam hakkında görüş bildirmekteyiz, milli piyango biletinin aynı şubelerde bayilere satılmasını, milli piyangonun amorti konusunda barkot sistemi getirilmesini, seyyar bayilerimizin milli piyango biletine ulaşabilmesi için şubelerimizin devam etmesi ve kolaylık sağlanması açısından gerekenin yapılmasını ve seyyar milli piyangoculara klasik milli piyango biletinin barkot sisteminin aktif hale getirilmesi için seyyar milli piyango bayilerimize el terminali verilmesini ve milli piyangonun şeffaf olması için devler TRT kanalından canlı çekiliş yapılmasını istiyoruz” dedi.

Çıkmayan milli piyango biletlerinin devirli hale getirmesini istediklerini kaydeden Yıldırım, “Devredilen milli piyangonun bir sonraki çekilişe aktarılmasını, illerimizde bulunan milli piyango şubelerinin kapanmamasını, bu şubelerde milli piyango biletinin bayilere daha iyi ulaşabilmesi için şubelerden satış yapılması daha sağlıklı olacağı inancındayız. Kurumu karalayıcı yalan ve yanlış haberler yapanlar hakkında, kurum yetkililerinin açıklama yapması sağlanmalı, hukuksal olarak bu kişiler hakkında ceza davaları açılmalıdır. Milli Piyango İdaresinin özelleştirilmesi kapsamında hazırlanacak şartnamede, mevcut bayilerin haklarının korunması sağlanmalıdır” dedi.

Yıldırım, konuşmanın devamında şöyle konuştu: “Milli Piyango İdaresi’nin ürünlerinin satışını yapan tüm bayilerin bulundukları illerde Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası var ise odaya kayıt mecburiyeti aranılmasını, kayıtlı olan bayilerin de bilgilerinin güncellenebilmesi açısından, her yıl bağlı bulundukları esnaf odasından faaliyet belgesi getirmesi talep edilmelidir. Normal çekilişlerin bilet fiyatlarının tam 40 TL yarım 20 TL çeyrek 10 TL olmak şartı ile sürekli olarak bu şekilde devam etmesini istemekteyiz. Milli Piyango İdaresi’nin şube müdürlüklerinin bulunduğu illerde, terminallerde oluşabilecek arızalarda anında müdahale edilebilmesi açısından yedek terminallerin bulundurulmasının yararlı olacağı kanısındayız.” FATMA ÇAN