Cumartesi, günü büyük bir kalabalıkla resmi başvuruyu yapan AK Parti Karkamış Belediye Başkan Aday adayı Ahmet Bozkurt, projelerini referans gazetesine değerlendirdi. Sınır ilçesi olan Karkamış’ı cazibe haline getireceklerini belirten Bozkurt, Belediye başkanı seçildiğinde öncelikleri işlerinden birinin Karkamış’ta fıstık hali yapmak olacağını belirterek, “Güneydoğu’nun en iyi fıstığı Karkamış’ta. Niye Karkamış’ta fıstık hali olmasın. 1 km yanımızda akan Fırat nehrimiz var. Bu doğal güzellikten faydalanacağız. Yine antik kentimiz var. Bunun turizme kazandırılmasına gayret edeceğiz” dedi.

BOZKURT, PROJELERİNİ REFERANS GAZETESİNE ANLATTI

Karkamış belediye başkan adaylığı için Karkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden istifa eden Ahmet Bozkurt, Ak Parti’den Karkamış Belediye Başkan Aday adayı için resmi başvuruda bulunda. Cumartesi, günü resmi başvuruyu yapan Ak Parti Karkamış Belediye Başkan Aday adayı Ahmet Bozkurt, projelerini referans gazetesine değerlendirdi.

ANTİK KENTİN TURİZME KAZANDIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Projelerini gazetemize anlatan Bozkurt, “1 km yanımızda akan Fırat nehrimiz var. Bu doğal güzellikten faydalanacağız. Yine antik kentimiz var. Bunun turizme kazandırılmasına gayret edeceğiz. Kentsel dönüşümde de mamurlarımızın yüzde 70’i Nizip’e oturup gidiş geliş yapıyor. Müteahhitleri teşvik edici adımlar atacağız. Şehrin görüntüsüne canlılık katacak binalar yapacağız. Gençlere yönelik projelerimiz olacak. Uyuşturucuya yönelik çalışmalarımız olacak. Bir güneş enerjisi projemiz var” dedi.

BARAK OVASINI SU SORUNU İÇİN KAMUOYU OLUŞTURACAĞIZ

Başkan seçildiğinde barak ovasını su sorunu çözmek için kamuoyu oluşturacaklarını belirten Bozkurt, “Karkamış’ın arazinin hemen hepsi fıstık olmuş zaten. Bu fıstığın verimini artırmak için sulama yapmamız gerekiyor.  Bu konuda bir kamuoyu oluşturacağız. Ankara’yı bu noktada zorlayacağız. Başkan olduğumda bana Karkamış için sadece bir tane proje iste deseler Barak ovasının sulanmasını isterim” ifadelerini kullandı.

SINIR İLÇESİ OLAN KARKAMIŞ’I CAZİBE HALİNE GETİRECEĞİZ

Sınır ilçesi olan Karkamış’ı cazibe haline getireceklerini belirten Bozkurt, “Sınır ilçesi olan Karkamış’ı cazibe haline getireceğiz. Karkamış Sınır Kapısı birinci sınıf yapılarak işlek hale getirildi. Sınır kapısında geçen insanları Karkamış’ta barındıracağız” şeklinde konuştu.

KARKAMIŞ’TA FISTIK HALİ YAPACAĞIZ

Belediye başkanı seçildiği öncelikleri işlerinden birinin Karkamış’ta fıstık hali yapmak olcağını belirten Bozkurt, “Güneydoğu’nun en iyi fıstığı Karkamış’ta. Niye Karkamış’ta fıstık hali olmasın. Başkan seçildiğimde fıstık hali yapacağız inşallah” diye konuştu.

AHMET BOZKURT ÖZGEÇMİŞİ

“1970 yılında Karkamış’ın Yurtbağı köyünde doğdu. İlk ve orta okulunu Karkamış’ta tamamladı. Liseyi Adana Anafartalar Lisesinde bitirdi. Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden 1995’te mezun oldu.

STK VE SİYASİ FAALİYETLERİ

Üniversite yıllarında Refah Partisi gençlik kollarında çalıştı. Milli Gençlik Vakfı üniversite öğrenci yapılanmalarında yer aldı. Milli Gençlik Vakfı üniversite temsilciliği yaptı. Şanlıurfa Birecik’te öğretmenlik yaptığı sırada sendikal faaliyetlerde yer aldı. Birecik Eğitim Bir-Sen kurucu başkanlığı yaptı. Gaziantep’in Nizip ilçesinde öğretmenlik yaptığı sırada Eğitim Birsen yönetim kurulu üyeliği yaptı. Aktif çalışmalarda bulundu. Bir dönem Nizip İLKSAN ilçe temsilciliği yaptı. 2014 yerel seçimlerinde Ak Partiden Karkamış Belediye Başkan aday adayı oldu. Aday gösterilmeyince ekip ruhu ve dava bilinciyle hareket edip partisine aktif bir  şekilde çalıştı.

MESLEK HAYATI

1995 yılında Ardahan’ın Çataldere ilkokuluna atandı. Daha sonra Şanlıurfa Suruç ve Birecik ilçelerinde görev yaptı. Birecik Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulunda okul müdürlüğü yaptı. Nizip Tekel ve Mehmet Niyazi Marufoğlu ilkokulunda müdür yardımcılığı yaptı. Ali Alkan ilköğretim Okulunda sınıf öğretmenliği yaparken alan değişikliği yaparak Türkçe branşına geçti. Namık Kemal Ortaokulunda Türkçe öğretmenliği yaptı. 2014 yılında Karkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. Görev yaptığı sırada gayretli çalışmaları, girişimleri sonucu ilçemize kazandırdığı okullar, yaptığı projeler, Kaymakamlık tarafından başarı belgeleri, üstün başarı ve maaş ödülü ile taltif edildi. Halen bu görevi yürütmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

ESERLERİ:

Gün açmış pencereden adlı şiir kitabı.”

BAHRİ UÇAR