Federasyon yönetim kurulu ve üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Fadıloğlu, “Kimse bizi bir birimize düşürecek  ayrıştıracak bir pozizyon oluşturamaz. Bu potoda hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti adına neler yapabiriz? Bizim kaygımız bu. Halkımız herşeyin en iyisine layık daha ileriye götürmekte başkalarından beklemekle olmuyor taşın altına elimizi değil kendi gövdelerimizi koyarak emek vererek çalışmamız gerek. Herşeyin başı adalet, hakkaniyetle hükmetmediğiniz taktirde hiçbir şeyi başaramayız” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şanlıurfa Dernekleri Fedarasyonu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Fadıloğlu, “Kimse bizi bir birimize düşürecek  ayrıştıracak bir pozizyon oluşturamaz. Bu potoda hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti adına neler yapabiriz? Bizim kaygımız bu. Çok şükür  bugün mevcut hükümetin yapmış olduğu faaliyetlerde de bunu rahatlıkla görebiliyoruz.

Biz bulunduğumuz yerde her birimiz işimizin en iyisini yapmakla mükellefiz. Ben herzaman şunu derim, kafasuçuyla bir yere gelebiliriz  ancak orada kalabilmek bize bağlı. Hakikaten işimizin hakkını veriyorsak düzgün yapa biliyorsak isteselerde bizi ordan alamazlar. Yeterki yaptığımız işin en iyisini yapmaya gayret edelim” dedi.

Coğrafya olarak sıkıntılı bir bölgede oluduğumuzu hatırlatan Fadıloğlu, “Bunlar yağlı bıçakla kesilmiş gibi biticek mi? bitmez. ABD ile de Rusya ilede Çin ile de anlaşsak burada devamlı kaynaklanmak istedikleri bir ortam var.

O açıdan bizim kesinlikle fitneye düşmeden birbirimze sarılıp, bu topraklarda nasıl ecdat kanını vermişse bu toprakları nasıl kanlarıyla sulayıp vatan edinmiş ise bundan sonraki surettede bize düşen en önemli görev bu topraklara sahip olmak adına, bunu devam ettire bilmek adına, üreterek büyüyen  bir modelle  devam etmemiz gerek. Eğer ekonomik zenginliğimiz belirli noktaya gelmezse bu adamlar bizi  yutarlar. 

Ülke ekonomisine de değinen Fadıloğlu, “Sekiz senedir bu coğrafyada adı konulmayan sınır ötesin de bir savaş bir operasyon var. Bu süreç içerisinde hükümetin  programında bütçe içerisinde savaş bütçesi olarak bir şey görmedim. Fakat belli bütçelerden kaymalar olduğu için ekonomik olarak son dönemlerde bireysel anlamda da ülkesel anlamda da ekonimide bazı aksamlar yaşıyoruz. Ancak bu sorunlar  fedakarlıklarla  çözülele bilir.

Eğer burdan kalkıp sınır ötesinden bana ne deyip bir kenara geçmiş olsaydık bu paraları harcamazdık ve  kendi refahımızın yüksek olduğunu zannedecektik. Ama sınır ötesinde oluşan bir habis bir ur  yarın bize sirayet edicek ve bizi daha kötü duruma getirecekti. O açıdan bu yapılan faaliyetlerin içerisinde bazen  insanın eleştirdiği noktalar olabilir. Benim sizden  ricam var. Resmin bütününe bakıp bundan sonraki süreçlerde geçmiş tarihte, yakın tarihte de  bu memeleket üzerinde ne tür oyunlar oynanmak istendiğini anlamanız. Buradan hareket edersek burada bizim hata olarak gördüğümüz şeylerin  aslında törele edilebilecek işler olduğunu, bununda bize ilerde daha farkılı şekilde döneceğini bilerek bunları törele etmemiz gerektiği. Biz yanlızca gördüklerimizle karar vere biliyoruz, ama devlet aklıyla daha büyük pencereden bakıldığında burada ileriye dönük olarak hele hele diplamaside gelmiş olduğumuz noktayı açık ve net olarak söyleyeyim hiç tenehül edemediğim noktalara geldik.

Geçmişte diplamatik olarak bizim bu masalara oturma imkanımız yoktu esas olan bundan onraki süreçte o masadan hakkımızı alarak kalka bilmek. Önceleri o masalarda oyuncu bile değildik fügürandık. Allah ferasetini artısın. Yöneticilerimiz ile  birlikte bu topraklarda daha huzurlu daha güçlü yaşaya bilmek adına el  ele vererek daha iyisini yapıcaz. İçerisinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıların neden sonuç ilişkilerini maaşlı olanımızda yaşıyor holding patronuda yaşıyor.  Herkes bu sıkıntının içerisinde ama bunu temelinede gelirsek aslında içerisinde bulunduğumuz illetinlerin farkında olmuyoruz.

Hakikaten biraz geriye baktığımız zaman yol aldık. Yetermi yetmez bu halk herşeyin en iyisine layık daha ileriye götürmekte başkalarından beklemekle olmuyor taşın altına elimizi değil kendi gövdelerimizi koyarak emek vererek o noktaya gelebiliriz. Herşeyin başı adalet, hakkaniyetle hükmetmediğiniz taktirde ne kadar iş yaparsan yap bir tane dahi  adil olmayan iş yaptıysan  o yaptıklarının hiç bir değeri yoktur. Hakkaniyetle hükmetmezsek hiçbir şeyi başaramayız” dedi.

En önemli konulardan bir taneside güvenilir insan olabilmek olduğunu vurgulayan Fadıloğlu, “İslamiyetten öncede  peygamberimiz Muhammed’ül emin sıfatıyla islamın yayılmasına en fazla katkı sağlayan unsurlardan bir tanesi. Her birimiz hakikaten güvenilir insan olduğumuz taktirde bu memlekete faydamız olur. Onun için şu şununu yapmış bu bunu yapmış diye söylemeye hakkımız yok.

Hiç birimiz bırakın dört dörtlük adam olmayı dört ikilik bir adam değiliz. Biz kendimizi dört ikilik,dörtte üçlük nasıl yapabiliriz diye uğraşmalıyız. Başkaların eksileri beni hiç  ilgilendirmez. Benim kendi eksilerimle uğraşmam lazım kendi  eksikliklerini tamamlayamadan başkasının eksiklerini söylemeye hakkım yok.

Bu dünyada hiç bir dört dörtlük bir adam olmadığına göre benim başkalarının hakkında yorum yapmak onu eleştirmek gibi bir hakkım olamaz. Belediye Başkanı bugün var yok. yarın öbürgün ikimizde toprağın altına giricez. ölüp gittikten sonra Allah razı olsun dedirte bileceksek ne ala yoksa vay halimize. ömür defterimizin kaç saat olduğunu bilmiyoruz.  Elimize boş bir sayfa veriyorlar. Bu sayfanın içerisini düzgünşeylerle doldura bilirsek o bizim  geçme vizemiz olucak. Eğer yalan yanlış şeylerle doldurursak bunun hesabını verececeğiz. Allah bizi işini adaletle ve hakkaniyetle yapanlardan eylesin” ifadelerini kullandı.

Ziyarettlerinden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğluna teşekkür eden, , Şanlıurfa Dernekleri Fedarasyonu yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Mehmet Tevfik Gülsoy “ Şehitkamil Belediye başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu her zaman ulaşılabilir bir başkan olmuştur. Başkanımıza Gaziantep’e ve Şehitkamil ilçemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederim” dedi.

HABER MERKEZİ