Corona virüs salgınının özellikle Şahinbey ve Şehitkâmil’deki çiftçileri çok etkilediğini belirten Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, “Merkezdeki çiftçiler kaç yaşında olursa olsun elinde belgesi de olsa şehirden köye, köyden şehire gidip gelmesi kesinlikle yasaklandı. Ancak ilaçlama ve sebze ekim zamanı ve hasat zamanı da başlamak üzere.

Yani çiftçi şuanda tarladan çıkamayacak durumda ama çiftçi tarlaya gidemiyor. Çiftçi şuanda tarlaya gidemezse yarın hasat yamayacak ve büyük zarara uğrayacak” dedi. Çiftçinin tarlasına gidiş gelişlerin kolaylaştırılması gerektiğini belirten Çolak, yetkililere çağrıda bulunarak, “Gerekiyorsa çiftçilere özel sağlık tedbiri uygulansın ama çiftçiler köyünden ve tarlasından kesinlikle alıkonulmaması lazım” dedi.

ÇİFTÇİLER KÖYÜNDEN VE TARLASINDAN KESİNLİKLE ALIKONULMAMASI LAZIM
BU SEZON HUBUBATTA REKOR KIRABİLİRİZ

ÇİFTÇİLERİMİZ ŞUANDA MAĞDUR BİR DURUMDA 

Gaziantep’te alınan önlemler tabi ki bizlerin sağlığı içindir ama merkezdeki çiftçiler elinde belgesi de olsa şehirden köye, köyden şehire gidip gelmesi kesinlikle yasaklandı ama Şehitkamil ve Şahinbey’deki çiftçilerin yüzde 50’si merkezde yaşıyor. Zamanında çapalamazsan, sulamazsan ve dikim yapmazsan yarın hasat zamanında bunun zararlarını hem çiftçimi hem vatandaş görecek. Bunlardan dolayı çiftçilerimiz çok mağdur bir durumda ve zarar görüyorlar” dedi.

TARLAYA GİDİŞ GELİŞLER KOLAYLAŞTIRILMAZSA ÇİFTÇİ HASAT YAPAMAYACAK

Çiftçinin tarlasına gidiş gelişlerin kolaylaştırılması gerektiğini belirten Çolak, yetkililere çağrıda bulunarak, “Çiftçilere sağlık koşulları sağlanarak çiftçinin tarlada çalışması sağlanmalı. Gerekiyorsa çiftçilere özel sağlık tedbiri uygulansın ama çiftçiler köyünden ve tarlasından kesinlikle alıkonulmaması lazım. Eğer bayramda 9 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilirse ve çiftçi tarlasına gitmesine engellenirse, çiftçilerin gidiş ve gelişi kolaylaştırılmazsa gerçekten ürün kaybına neden olacak. Hasat zamanında çiftçi hasat yapamayacak ve çok büyük bir zarara uğrayacak” dedi.