Gaziantep’te yaşayan Döne Soycan ailesine destek olmak için TGMP ile çıktığı yola iş kadını olarak devam ediyor.

500 LİRA HAYATINI DEĞİŞTİRDİ!

Devlet destekli kredi ile kendisine iş kurup hayallerini gerçekleştirdiğini belirten Soycan, “ Evlendikten sonra eşime ve aile ekonomisine katkıda bulunmak için evde elişi yapıp satmaya başlamıştım. Eşimin kazancı ancak evimizin giderlerini karşılayabiliyordu.  2011 yılında komşumdan Mikrokredi programını duydum. Çalışıp, iş kurmak isteyen kadınlara destek verdiğini öğrendim. En sıkıntılı ve zor zamanında Mikrokredi programı ile tanıştım. Mikrokrediden aldığım 500 TL sermaye ile toptan elişi malzemesi aldım. Hayalim kendime ait hep bir tuhafiye dükkanı olmasıydı. Mikrokredi Programından aldığım sermaye ve kendi birimlerimle hayalimi gerçekleştirdim. Şu anda da farklı projelerden destek alarak iş yerimi ve iş alanımı geliştirmeyi düşünüyorum. 13 yıldır mikrokrediden destek alıyorum ve bırakmayı asla düşünmüyorum.  ” dedi.

“50’DEN FAZLA KADINA İŞ İMKÂNI SAĞLIYORUM “

Gaziantepli Kadınlar TGMP ile Hayallerine Kavuşuyor!

Soycan, kendisi gibi el işi ve iğne oyası yapan kadınlara yardımcı olduğunu belirterek, “Tuhafiye dükkânınım yanı sıra iğne oyası baş örüleri yapıyorum. Türkiye’nin birçok ilinde kadınlara iğne oyası yaptırarak iş imkânı sağlıyorum.  Ev hanımlarına hem destek oluyorum hem de dükkânımdaki ürün kategorimi genişletiyorum aynı zamanda müşterilerimin ikinci el eşyalarına makul fiyatlara satarak sermayemi geliştiriyorum bir nevi spotculuk yapıyorum. Kendi halinde iğne oyası yapan basit bir ev kadını iken şu anda hem başka kadınlara iş imkânı sağlıyorum hem kendi dükkânımı açtım ve geliştirdim aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çıktığım yol beni iş kadınına çevirdi. ” ifadelerini kullandı.

"HAYALLERİME MİKROKREDİ DESTEK VERDİ"

Gaziantepli Kadınlar TGMP ile Hayallerine Kavuşuyor!

Meteoroloji'den Gaziantep Dahil 28 Kent İçin "Sarı" Alarm! Meteoroloji'den Gaziantep Dahil 28 Kent İçin "Sarı" Alarm!

Mikrokredi sayesinde hem çevresini genişlettiğini hem de hayallerine kavuştuğunu belirten Soycan, “Evimde yapıp sattığım ürünleri artık dükkânımda, sergilerde ve sosyal medyada sergiliyorum. Ancak başka kadınlara destek olabilmek beni daha iyi hissettiriyor. Benim hayallerime mikrokredi destek verdi, bende başka kadınların hayallerine ve hayatlarına yardımcı olmak istiyorum. ” şeklinde konuştu.

Muhabir: MEHMET FENER