İnatçı kiloların altında böbrek üstü bezlerinin etkili olabileceğini belirten Yavaşcaoğlu, bu konuda vatandaşları uyarıyor.

BÖBREK ÜSTÜ BEZLERİNİN ROLÜ

Yavaşcaoğlu'nun açıklamalarına göre, böbrek üstü bezleri, tansiyon, kilo dengesi gibi birçok önemli fonksiyonu yönetiyor. Ancak, bu bezlerde oluşabilecek problemler bazı belirtilere yol açabiliyor.

BELİRTİLER VE RİSKLER

Prof. Dr. İsmet Yavaşcaoğlu, böbrek üstü bezlerindeki sorunların kilo artışı, tansiyon yüksekliği, çarpıntı gibi belirtilere neden olabileceğini vurguluyor. Ayrıca, bu bezlerle ilgili tümörlerin de ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor ve herhangi bir belirti olmasa dahi rutin kontrollerin önemini vurguluyor.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ VE ÖNEMİ

Uzmanlar, böbrek üstü bezlerindeki tümörlerin tedavisinin artık kolay olduğunu ve hastaların operasyon sonrası kısa sürede normal yaşamlarına dönebildiğini belirtiyor. Bu nedenle, belirtiler hissedilse de hissedilmese de bu bezlerle ilgili yapılan kontrollerin önemine vurgu yapılıyor.

İNATÇI KİLOLARIN SEBEBİ OLABİLİR

İsmet Yavaşcaoğlu, inatçı kiloların sebeplerinden birinin de böbrek üstü bezleri olabileceğini belirtiyor. Özellikle ensede dolgun bir yağ dokusu ve dengesiz yağ dağılımının kilo artışına neden olabileceğini ifade ediyor. Bu nedenle, kilo sorunu yaşayanların ve yüksek tansiyonu olanların böbrek üstü bezlerini ihmal etmemesi gerektiğini söylüyor.

Kaynak: AA