Gaziantep'te toplu taşımaya zam geliyor. Artan akaryakıt fiyatları karşısında mağdur olduklarını belirten halk otobüsü ve dolmuş sahipleri zam istiyordu.

TAM BİLET ŞU AN 14,50 TL

Şu anda tam binişler 14,50 TL öğrenci bileti ise 7,5 TL olarak sağlanıyor. Yapılacak olan artışla tam binişlerin 20 TL'yi aşması bekleniyor. Otobüs sahipleri zam gerektiğine dikkat çekerken fiyatlar ise önümüzdeki günlerde belirlenecek.

GAZİANTEP’TE TOPLU TAŞIMAYA ZAM GELECEK Mİ?

Özellikle son dönemde akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan sonra birçok kentte toplu taşıma ücretlerine sırayla zam gelmeye başlamıştı. Zamların ardından Gaziantepli vatandaşlar da “Gaziantep’te de zam olacak mı?” diye merak etmeye başladı. Konuya dair Gaziantep Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Sofu Çolak Referans Medya’ya açıklamalarda bulundu.

PAZARTESİ GÖRÜŞME YAPILACAK

Çolak zam talep edeceklerini ve pazartesi günü bu konu ile ilgili görüşme gerçekleştireceklerini dile getirdi. Çolak, “Artık esnafımızı zapt edemiyoruz. Herkes zam talep ediyor. Özellikle akaryakıt zamları esnafımızı son derece zor bir hale getirdi ve önümüzdeki pazartesi günü bu konu ile ilgili görüşme gerçekleştirerek yüzde 80 zam talep edeceğiz” dedi.

KONTAK AÇMAYAN ESNAF KARLI

Çolak, birçok kalemde zamlarla karşılaştıklarını belirterek, “Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların yanı sıra, şoför ücretleri ve araçların tamir ve bakım ücretlerinde de son derece büyük artışlar yaşandı. Kısacası şu an kontak açmayan esnaf kar ediyor diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: MEHMET FENER