ÖSYM, üniversite eğitimi almak isteyen adaylar için her yıl düzenlediği YKS sonuçlarının açıklanma tarihini duyurdu. Ancak vatandaşlar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da planlanan tarihten önce sonuçların açıklanıp açıklanmayacağını araştırıyor.

Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumdan oluşan YKS sınavları, 8 - 9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi. ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2024 YKS sınav sonuçları, 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak. Sonuçlar, 17 Temmuz'da saat 10.00'dan itibaren adayların erişimine açılacak. Şu ana kadar sonuçların erken açıklanmasıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

YKS SONUCU NASIL SORGULANIR?

YKS sonuçları, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinde ilan edilecek. Adaylar, sınav sonuçlarına TC kimlik numaraları ve şifreleri ile bu site üzerinden erişebilecekler. Sonuçların açıklanmasının ardından, tercih süreci başlayacak ve adaylar üniversite tercihlerini yapabilecekler.

Kaynak: Habermerkezi