Kulüp Başkanı İstifa Etti, Takım Zor Durumda

Yeni Mersin İdmanyurdu Spor Kulübü, başkanının istifası ve oyuncu eksikliği nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. TFF 2. Lig ekiplerinden olan Mersin temsilcisinin basın sözcüsü Halim Yiğit, kulübün zor durumda olduğunu ve acilen yeni bir yönetim oluşturulması gerektiğini belirtti.

Kulüp Başkanı Metin Saltık'ın İstifası

Yeni Mersin Idmanyurdu Kapanma Tehlikesiyle Karsi Karsiya 1-1

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Halim Yiğit, kulüp başkanı Metin Saltık'ın 12 gün önce istifa ettiğini açıkladı. Yiğit, Saltık'ın istifasının ardından kulübün içinde bulunduğu durumun daha da kritik hale geldiğini ifade etti.

Takımda Yalnızca 14 Oyuncu Kaldı

Basın sözcüsü Yiğit, geçen sezon TFF 2. Lig'de play-off heyecanı yaşayan takımın, şu anda sadece 14 oyuncuya sahip olduğunu söyledi. Ligin başlamasına bir ay kala, yönetim, teknik heyet ve futbolcu kadrosunun yeniden oluşturulması gerektiğini vurguladı.

"Kulüp Kapanma Noktasına Geldi"

Yeni Mersin Idmanyurdu Kapanma Tehlikesiyle Karsi Karsiya

Yiğit, "Kulüp, kapısına kilit vurma noktasına geldi. Bir ay içerisinde yönetim, teknik heyet ve futbolcu kadrosu oluşturulmalı. Artık son noktadayız. Bir ayımız kaldı. Yarın geç olacak. Bugünden başlamak gerekiyor." diyerek durumun aciliyetine dikkat çekti.

Mersin İdmanyurdu, Kentin Bir Markası

Yiğit, "Mersin İdmanyurdu" adının kentin bir markası olduğunu vurguladı ve Mersin halkını kulübe destek olmaya çağırdı. Herkesin takıma sahip çıkması gerektiğini belirterek, Mersin İdmanyurdu'nun kapanmaması için el birliğiyle mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA