Birçok vatandaş 6 Şubat günü okullar ve resmi kurum ve kuruluşların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyordu. Gaziantep Valiliği’nden açıklama geldi. Gaziantep Valiliği 6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinin yıldönümü sebebiyle 6 şubat gününün kent genelinde okullarda tatil edildiğini açıkladı.
Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
“06 Şubat 2023 tarihinde İlimizde meydana gelen deprem felaketinin yıldönümü münasebetiyle 06 Şubat 2025 Perşembe günü eğitim ve öğretime İlimiz genelinde 1 gün süre ile ara verilmiştir.
Ayrıca; kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksamaması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari düzeyde personel bulundurulması kaydıyla, anma programına katılacak, kabristan ziyareti yapacak kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlar da 06 Şubat 2025 Perşembe günü (1 gün) idari izinli sayılacaktır.”