Şehir genelinde etkili olan lodos, özellikle Yıldırım ilçesinde önemli olaylara neden oldu. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, el freni çekilmeyen bir otomobilin lodosun etkisiyle ileri geri sürülmesi dikkat çekti.

Lodosun hızının saatte 80 kilometreye kadar çıkmasıyla birlikte, park halindeki otomobiller üzerinde de etkisi arttı. El freni çekilmeyen bir aracın ileri geri sürüklenmesi, o anlarda dışarıda insan olmaması sayesinde facia önlenmiş oldu. Güvenlik kameralarına yansıyan bu olay, şiddetli hava koşullarının neden olduğu tehlikeleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Aynı gece Yıldırım ilçesinde bulunan Yüksek İhtisas Kavşağı'nda trafik lambasının lodos sebebiyle devrilmesi, şehirdeki diğer olumsuz etkilerden biriydi. Olayın gece saatlerinde yaşanması ve hava şartlarının neden olduğu olumsuzluklara rağmen, şans eseri herhangi bir facia yaşanmazken, Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kırılan trafik lambası hızla onarıldı.

Buna ek olarak, lodosa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da şehir genelinde yürümekte güçlük çektiler. Rüzgarın hızı ve şiddeti nedeniyle kimi zaman yürümekte zorlanan Bursalılar, dün gece saatlerinde lodosun etkilerini hissettiler.

Bursa'da yaşanan bu hava olayları, güvenlik tedbirlerinin önemini bir kez daha ortaya koyarken, meteorolojik durumların dikkatle takip edilmesi ve vatandaşların gerekli önlemleri alması gerekliliği bir kez daha hatırlatılmış oldu.


Kaynak: İHA