Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı 2’nci Birleşimi Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Uğur başkanlığında başladı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan meclis toplantısında belediye ait kreş fiyatları ile nikah ücretleri arttırma kararı alındı.

Mecliste alınan karar ile Mesai saatleri arası için nikah ücretleri 2 bin TL, mesai saatleri dışında nikah ücretleri ise 2 in 500 TL’ye yükseltildi.

Mecliste alınan karar ile belediye ait kreş fiyatları ise 2 bin 500 liradan 7 bin liraya,  5 bin lira olan ise 11 bin liraya çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesine ait kreş fiyatları ile nikah ücretlerinin arttırıldığı meclis toplantısında tansiyon yükseldi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Uğur ile CHP Meclis Üyesi Hasan Şencan ve Mehmet Sucu arasında kreş fiyat tartışması yaşandı.

Mecliste üzerinde tartışma çıkarılan ilgili madde için süre verilerek, yeniden komisyona sevk edildi.

CHP meclis üyeleri meclisi terk etti!

CHP'ye geçen Şehitkamil Belediyesinde işten çıkarılan 60 işçi meclise katılarak Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ı protesto etti. Bütün CHP meclis üyeleri meclis salonunu terk etti. Mecliste otoruma 5 dakika ara verildi.

Yeniden Refah Meclis üyeleri de meclisi terk etti.

AK Partili meclis üyeleri ile Yeniden Refah Meclis üyeleri arasında ise sayım tartışması yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından Yeniden Refah Meclis üyeleri de meclisi terk etti.

Kaynak: BAHRİ UÇAR