İsimsizler Kültür ve Dayanışma Derneği, Türkiye’nin yanı sıra Gaziantep’in en önemli sorunları arasında bulunan uyuşturucu konusunda harekete geçiyor. Uyuşturucu ile mücadele ilgili farkındalık yaratmak amacıyla illerde stantlar açacak olan dernek, aynı zamanda seminerler, konferanslar ve paneller  düzenleyecek.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İÇİN SAHAYA İNİYORUZ

İsimsizler Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gökhan Keskinsoy, ‘’Uyuşturucu ülkemizin en büyük sorunları arasında yer alıyor. Her gün binlerce gencimiz bu bataklığa saplanıyor. Gaziantep’te bile kullanım yaşının 11’e kadar indiği söyleniyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Dolayısıyla dernek olarak, uyuşturucu konusunda çalışmalarımıza başlıyoruz ve temmuz ayı itibariyle de sahaya iniyoruz’’ dedi.

FARKINDALIK İÇİN STANTLAR AÇILACAK

İsimsizler Kültür ve Dayanışma Derneği, Türkiye’nin yanı sıra Gaziantep’in en önemli sorunları arasında bulunan uyuşturucu konusunda çalışmalarına başlıyor. Uyuşturucu ile mücadele ilgili farkındalık yaratmak için Gaziantep başta olmak üzere diğer illerde stantlar açarak uyuşturucunun zararları ve nasıl önlem alınması yönelik bilgilendirmeler yapacak olan dernek, 10 Temmuz tarihinde sonra ise çeşitli seminerler, konferanslar ve paneller gerçekleştirecek.

PANEL, SEMİNER VE KONFERANSLAR DÜZENLENECEK

Keskinsoy, ‘’Uyuşturucu ile mücadele ilgili farkındalık yaratmak amacıyla İsimsizler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bizler stant açarak, uyuşturucunun zararları konusunda ne tür önlem alınması gerektiğini anlatacağız. 10 temmuz itibaren uyuşturucu ilgili videolar ve sinema filmleri göstereceğiz. Çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra doktorlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile paneller, seminerler ve konferanslar düzenleyeceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

UYUŞTURUCU KULLANIM ARTIŞI KAYGI VERİCİ BOYUTTA

‘Gaziantep ve diğer illerde projelerimiz hakkında bilgi vermek için sahada olacağız, çeşitli hediyeler takdim edeceğiz’ diyen Genel Başkan Keskinsoy, ‘’Uyuşturucu sorunu her geçen gün dağ gibi büyümeye devam ediyor. Ülkemizin geleceği ve teminatı olan gençlerimiz herhangi bir sebepten dolayı bu illete bulaşıyor. İstese de artık çıkamıyor. Uyuşturucu kullanımında ki artış Türk gençliği, sokaklar ve ülkemiz adına çok kaygı verici’’ şeklinde konuştu.

TOPLUM VE AİLELER ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Uyuşturucu ile mücadelenin ülke politikası haline gelmesi çağrısında bulunan Keskinsoy, ‘’ Sokaklarda, okul önlerinde alışveriş merkezleri ve halkın yoğun olduğu parklarda, mahalle aralarında, terkedilmiş mekânların daha güvenli hale gelmesi için ‘torbacı’ tabir edilen sokak satıcılarıyla mücadele çok önemli arz ediyor. Emniyet güçlerimiz gece-gündüz demeden canla-başla çalışıyorlar. Bu mücadelenin nihayete ermesi için toplumun ve ailelerinde elini taşın altına koyması ve sorumluluk alması gerekiyor’’ açıklamasını yaptı.

Kaynak: BAHRİ UÇAR