URAP tarafından Türkiye’nin en iyi üniversiteleri açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve SANKO Üniversitesi’nin sıralamaları da belli oldu.

URAP tarafından hazırlanan raporda, üniversitelerin akademik başarıları 15 farklı gösterge kullanılarak değerlendirilerek açıklandı. Rapor iki farklı kategoride açıklandı. Kategoriler tıp fakültesi olan ve olmayan üniversiteler olarak bildirildi. Yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve SANKO Üniversitesi tıp fakültesi olan üniversiteler listesinde sıralandı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi ise tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında yer aldı.

GAZİANTEP’TEKİ ÜNİVERSİTELER KAÇINCI SIRADA?

Verilere göre, tıp fakültesi olan üniversiteler listesinde Gaziantep Üniversitesi 35, SANKO Üniversitesi 102 ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ise 104. Sırada yer aldı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi ise tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında 26. Sırada yer buldu.


Kalyoncu-1


G A Ü N


Sanko Gi̇btü

Kaynak: Mehmet Fener