TMO, fındık alım fiyatları açıkladı. Gaziantep ve Güneydoğu’daki çiftçiler TMO’ya tepki gösterdi. Gaziantepli çiftçiler TMO’dan fıstık fiyatları için de harekete geçesi çağrısında bulundu.

TMO, FINDIK FİYATINI AÇIKLADI

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2024/2025 dönemi kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı. Levant kalite için 133 TL, Giresun kalite için 135 TL olarak belirlendi. Gaziantep ve Güneydoğu’daki çiftçiler TMO’ya tepki gösterdi.

GAZİANTEPLİ FISTIK YETİŞTİRİCİLERİ İSYAN ETTİ!

TMO’nun Karadeniz Bölgesinde yetişen ürünler için alım fiyatı açıklamasına tepki gösteren Gaziantep ve Güneydoğu’daki çiftçiler, TMO’ya isyan etti.

FISTIK FİYATLARI GEÇEN YILIN FİYATINA SATILIYOR

Gaziantep ve Güneydoğu’da hasadın başladığı fıstık fiyatları artan enflasyona rağmen geçen seneki fiyata gitmesi çiftçilerin büyük tepkisini çekmişti. Boz fıstık hasadının başladığı Gaziantep’te fıstık fiyatları 110-115 liradan alıcı bulmakta. Boz fıstık fiyatları geçen sene de 110-115 lira arasında satılmıştı.

TMO SADECE FINDIK DEĞİL FISTIK İÇİN DE ALIM YAPMALI

Gaziantep çiftçisinin sahipsiz olduğunu belirten çiftçiler, “TMO Karedeniz Bölgesindeki ürünler için fiyat belirleyip alım yapıyor ama Gaziantep ve Güneydoğu Bölgesinin en önemli tarımsal ürünü fıstık için ne taban fiyatı belirliyor ne alım yapıyor. Gaziantepli çiftçiler sahipsiz, tüccarın insafına bırakıyor. İki yılda ürün aldığımız fıstık fiyatları geçen seneki fiyattan satılıyor. TMO’nun fıstık fiyatları için de harekete geçmesini bekliyoruz. TMO’dan fındıkta olduğu gibi fıstıkta da fiyat belirleyip alım yapmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: BAHRİ UÇAR