İçişleri Bakanlığı terör ihbar ödül listesinde ödenecek rakamı güncelledi. Enflasyon karşısında çekiciliğini kaybeden ödül miktarı artırıldı. Kırmızı listede yer alan her teröriste verilecek ödül miktarı 10 milyon liradan 20 milyon liraya çıkarıldı.

Enflasyon ödülleri de etkiledi, kategori 4'e düşürüldü

İçişleri Bakanlığı'nın 5 farklı renk kategorisinde nakit ödülle aradığı firari terör şüphelileri için renk kategorisi 4'e indirildi. Sözcü gazetesinin haberine göre, vaat edilen tutarın çekiciliğini kaybetmesi nedeniyle tüm kategorilerde para ödülü arttı.

Kırmızı listedeki tüm ödüller 20 milyon liraya çıktı

26 Eylül'de güncellenen yeni listeye göre daha önce 10 milyon lira olan kırmızı liste 20 milyona çıktı. 3 milyonluk mavi liste iptal edildi ve bu kategorideki aranan teröristler, daha önce 1 milyon lira olan ve yeni güncellemeye göre 8 milyona yükselen turuncu listeye dahil edildi. 2 milyonluk Yeşil Liste iptal edildi ve bu kategoride aranan teröristler, 4 milyon £ ödül vaat eden yeni oluşturulan Sarı kategoriye yerleştirildi. 500 bin lira olan gri kategoride aranan teröristlere verilecek ödül miktarı 2 milyona çıkarıldı.

En kritik isimler kırmızı listede

Ödül düzenlemesinin yürürlüğe girdiği 2016 yılından bu yana, başta PKK olmak üzere farklı terör örgütlerine mensup, birçoğu üst düzey yetkili olan, farklı renk kategorilerinde aranan 735 terörist etkisiz hale getirildi. Sayısı 20 milyona yükselen kırmızı kategoride FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, Reşit Hailamaz ve Adil Öksüz'ün isimleri yer alıyor. Aynı kategoride terör örgütü PKK'dan Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan gibi isimler yer alıyor. Listede ayrıca kumpas davasındaki hakim ve savcılar da yer alıyor.

Kaynak: Sözcü