Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Antep Fıstığı ürününün İtalya’da Aflatoksin nedeniyle sınırdan geri çevrilmesi olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu firmanın 2 yılda 50 kez ihracat yaptığını aktaran Karayılan, ürünün gönderimi öncesinde Aflatoksin konusunda gerekli tahlillerin yapıldığını anlattı.

İKLİM KOŞULLARI VE NEME BAĞLI OLUŞTUĞU DEĞERLENDİRİLDİ

Karayılan, “Hiçbir şekilde Aflatoksinli ürün Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin sınırları içerisinde tüketilemez ve imha edilir.  Türkiye’mizde ve Avrupa Birliği ülkelerinde tüketilmesi mümkün değildir. Tarafımızca tahlil ediyor Aflatoksin olmadığı tespit edilmiştir. İç fıstık olması nedeniyle deniz yoluyla gemi ile taşınması esnasında iklim koşulları, ortamdaki neme bağlı olarak oluşup miktarının artmış olabileceği değerlendirilmiştir. Bu firma 2 yılda 50 ihracat yapmıştır” dedi.

D S C 2196

MÜSAADE ETMEYİZ

Yanlış yapan firmaların karşısında olduklarını söyleyen Karayılan, “Hem kurumsal olarak bende şahsım olarak hem üreticimizin hem de tüketicimizin yanındayız. Yanlış yapanı asla affetmeyiz. Affetmeyeceğimiz gibi, art niyet olmadığı halde taşınma koşullarındaki aksilikten dolayı da asla ihracatçı firmamızın yanlış anlaşılmasına müsaade etmeyiz.”

Thumbs B C 4Aecf49E42E60E9D98Aafe1C8C01A5C5

ALO 174’E BİLDİRİN

“Sağlıklı gıdaya ulaşmak hepimizin hakkı” diyen Karayılan, “Denetimlerle ilgili yaptıklarımıza tüm hemşerilerimiz şahittir. Yılmadan bıkmadan 7/24 ve 365 gün mesai gözetmeksizin işimizi yapmaya devam ediyoruz. Alo 174 Gıda  hattından ve sosyal medya hesaplarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Burada Gazi Şehrimizdeki hemşerilerimizi, tüketicilerimizi, üreticilerimizi doğru bilgilendirmek amacı ile açıklama yapma ihtiyacı duydum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Nevre Duman