TEİAŞ, Elektrik Sektöründeki Büyüyen İhtiyaçları Karşılamak İçin 240 Personel Alımı Yapacak

TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.), elektrik iletim ve dağıtım sektöründeki artan ihtiyaçlara yanıt vermek amacıyla personel kadrosunu genişletiyor. Bu kapsamda, Türkiye genelinde toplam 240 tekniker istihdam edilecek. Gaziantep'te ise 6 Elektrik Teknikeri, 1 Elektronik Teknikeri ve 1 Harita Teknikeri işe alınacak.

İş Alımı Detayları ve Başvuru Süreci

Teias Gaziantepte Isci Alimi Yapacak 240 Tekniker Istihdam Edilecek 3

TEİAŞ'ın resmi duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimizin taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere, 09.08.2009 tarihli ve 27314 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik' hükümlerine göre 5'i Harita, 18'i Elektronik ve 217'si Elektrik olmak üzere toplam 240 Tekniker alınacaktır. İstihdam edilecek teknikerlerin branşları ve çalışacakları iller belirlenmiştir."

Başvurular, İŞKUR'un internet sitesinde yayımlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde yapılabilecek. Adaylar, Türkiye İş Kurumu İl/Şube Müdürlüklerinden, İŞKUR internet sitesinden veya e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

İşkur için buraya tıklayın: https://esube.iskur.gov.tr/

Başvuru Şartları ve Sınav Süreci

Teias Gaziantepte Isci Alimi Yapacak 240 Tekniker Istihdam Edilecek-1

Teias Gaziantepte Isci Alimi Yapacak 240 Tekniker Istihdam Edilecek 2

Başvuruda bulunacak adayların taşıması gereken şartlar İŞKUR iş ilanlarında ve TEİAŞ'ın internet sitesinde ilan edilecektir. Başvuru yapacak adaylardan istenen şartlar arasında 2022 yılı KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak yer alıyor.

Sözlü sınava katılacak adayların belirlenmesi ise şu şekilde yapılacaktır:

  1. İŞKUR'a başvuru yapan ve talep şartlarına uygun olan adaylar arasından, en yüksek KPSS puanına sahip olanlar arasından, açık iş sayısının dört katı kadar aday.
  2. Öncelik hakkına sahip olarak başvuran adaylar arasından, öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgenin tarihine göre, açık iş sayısının dört katı kadar aday ayrı listeler halinde belirlenecek ve sözlü sınava davet edilecektir.

Aranan Şartlar: Başvuruda aranan şartlar, İşkur iş ilanlarında ve TEİAS internet sitesinde (www.teias.gov.tr) ilan edilecektir.

Gaziantep'te yapılacak olan bu işe alımlar, bölgedeki işsizlik oranını düşürmeye yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Elektrik, elektronik ve harita teknikerleri için sunulan bu fırsat, sektörde kariyer yapmak isteyenler için büyük bir avantaj sunuyor.

Kaynak: TEİAS