2023 2024 Trendyol Süper Lig sezonunun başından beri aldığı kötü sonuçlarla 17. Sırada yer alan Gaziantep FK, 35 puan toplayabildi. Son 5 maçında sadece 1 galibiyet alan Gaziantep FK, küme düşme hattında kalmaya devam ediyor.

Kırmızı-siyahlı takım, ligde çıktığı son 6 karşılaşmanın birini kazanırken, birinde berabere kaldı, 4'nü ise kaybetti. Gaziantep FK, bu süreçte sadece Kasımpaşa'yı mağlup ederken, Atakaş Hatayspor ile berabere kaldı, Çaykur Rizespor, Corendon Alanyaspor, MKE Ankaragücü ve Trabzonspor'a yenildi. Ligde düşme potasında bulunan kırmızı-siyahlı takım, bu maçlardan olası 18 puanın sadece 4'ünü alabildi. Gaziantep FK, ligde 35 puanla 17. sırada yer alıyor.

Dün 19.00’da 18. Sırada yer alan ve kendisi gibi küme düşme potasında olan Hatayspor ile karşı karşıya gelen Gaziantep FK, karşılaşmanın ilk yarısında yediği ve attığı 1’er gollerle karşılaşmayı 1-1’lik beraberlikle bitirdi. 82. dakikada sol taraftan ceza sahasına giren Gradel, Massanga'yla mücadelesinde yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterdi. 86'ncı dakikada penaltıda topun başına geçen Dragus, meşin yuvarlağı kalenin üstünden auta gönderdi.

GAZİANTEP FK’NIN HATAYSPOR MAÇI İSTATİSTİKLERİ

1

Gaziantep FK’nın Hatayspor maçındaki toplam şutu 14 olarak kayıtlara geçti. 5 isabetçi şut atabilen Gaziantep FK’nın topla oynama oranı ise yüzde 49’du. Bütün bunlar esas alındığında Gaziantep FK, kaçırdığı penaltı da dahil olmak üzere Gaziantep FK’lı taraftarların tepkisini çekti. Maçın ardından birçok taraftar, “Süper Lig bize fazla mı geldi?” sorusunu sormaya başladı.

TARAFTARLAR TEPKİ GÖSTERDİ

2

Sezon başından beri alınan kötü sonuçlar, Gaziantep FK’nın aldığı puan ve sıralamada küme düşme potasında yer alması, son olarak ise kesinlikle kazanılması gereken Hatayspor maçını beraberlikle bitirmesi taraftarların tepkisine yol açtı.

Sosyal medya hesaplarından takıma isyan eden taraftarlar, kendi stadında Hatayspor ile karşılaşan Gaziantep FK’nın son dönemde birçok zorlukla baş etmek zorunda olan ve aynı zamanda henüz 2 gün önce teknik direktör değişikliğine gitmiş olan Hatayspor’u yenmesi gerektiğini ve alınan bu sonucun küme düşmenin en büyük habercisi olduğunu söyledi.

Muhabir: MEHMET FENER