2022-2023 lig sezonu şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası’nın müzesine götüren Fenerbahçe Süper kupa final maçınca karşılaşacak. İki takımın 7. defa karşı karşıya geleceği mücadele için geri sayım devam ederken karşılaşmanın tarihi için açıklama geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa maçını 30 Aralık'ta Suudi Arabistan oynatmak istediklerini söyledi. Peki, Süper Kupa final maçı ne zaman? İşte, ayrıntılar.

Süper Kupa final maçı için geri sayım devam ediyor. Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, Süper Kupa final maçında karşı karşıya gelecek. Bu yıl 50.'si oynanacak Süper Kupa finalinde Galatasaray ile Fenerbahçe, 7. kez mücadele verecek. Sporseverlerin heyecanla beklediği karşılaşmada iki rakip takım, kupanın sahibi olmak için elinden geleni yapacak. Heyecan dolu Süper Kupa final maçı öncesi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den tarih açıklaması geldi. Peki, Galatasaray Fenerbahçe Süper Kupa final maçı ne zaman ve nerede oynanacak? İşte, o karşılaşma hakkında ayrıntılı bilgiler.

SÜPER KUPA FİNAL MAÇI NE ZAMAN, NEREDE?

Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Galatasaray ve Fenerbahçe Süper Kupa finalinde karşı karşıya geliyor. Sarı kırmızılılar ve sarı lacivertliler bir kez daha kozlarını paylaşacak. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak 50. Süper Kupa finalinin tarihi için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu.

Büyükekşi, "Süper Kupa için uğraşıyoruz. Allah'tan mani olmazsa, 30 Aralık gibi oynatmak istiyoruz. Şu anda iki ülke kaldı, görüştüğümüz. Suudi Arabistan ve Abu Dabi. Türkiye'de olmayacak. Daha kesinleşmediği için bir şey söyleyemiyorum. Bunlar istiyorlar ama bir takım ekonomik şeyler konuşuyoruz." dedi.

GALATASARAY FENERBAHÇE SÜPER KUPA MAÇI NEREDE OYNANACAK?

Maçın hangi stadda oynanacağı henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

Editör: Ahmet Yavuz