Sermaye Piyasası Kurulu, Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi AŞ ile Efor Çay Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ilk halka arzına onay verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi AŞ ile Efor Çay Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ilk halka arzına onay verdi.

SPK, Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi AŞ'nin pay başına 30 liradan ve Efor Çay Sanayi ve Ticaret AŞ'nin pay başına 14,50 liradan ilk halka arzını onayladı.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), son bülteninde iki şirketin halka arzına onay çıktı. Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş. ve Efor Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş., halka arz oluyor. İşte halka arz olacak Seğmen Kardeşler Gıda ve Efor Çay halka arzlarına ilişkin tüm bilgiler…

Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Halka Arzı

Seğmen Kardeşler, halka arz ile 144.000.000 TL nominal değerli mevcut sermayesini 35.000.000 TL artırarak 179.000.000 TL’ye çıkaracak.

Halka arzda ayrıca toplamda 24.000.000 TL nominal değerli ortak satışı da gerçekleşecek. Buna göre mevcut ortaklardan Reyhan Mollaoğlu’na ait 2.000.000 TL nominal değerli, Yusuf Seğmen’e ait 2.000.000 TL nominal değerli, Emine Seğmen’e ait 2.000.000 TL nominal değerli, Oya Yener’e ait 2.000.000 TL nominal değerli, Meral Yıldırım’a ait 2.000.000 TL nominal değerli, Neval Elaldırsın’a ait 2.000.000 TL nominal değerli, Nihal Özcanlı’ya ait 2.000.000 TL nominal değerli, Ömer Seğmen’e ait Seğmen’e 2.000.000 TL nominal değerli, Gülsen Seğmen’e ait 2.000.000 TL nominal değerli, Birsen Yaka’ya ait 2.000.000 TL nominal değerli, Beyhan Değerli’ye ait 2.000.000 TL nominal değerli ve Ayhan Seğmen’e ait 2.000.000 TL nominal değerli payların satışı da gerçekleştirilecek.

Seğmen Kardeşler halka arzında böylece toplamda 59 milyon TL nominal değerli pay satışı gerçekleşecek olup 1 TL nominal değerli paylar 30 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Payların tamamının satışı durumunda şirketin halka arz büyüklüğünün yaklaşık 1,7 milyar TL olması beklenirken halka açıklık oranı yaklaşık %39,37 olacak.

SEĞMEN KARDEŞLER GIDA HALKA ARZI TASLAK BİLGİLERİ

Bist Kodu: #SEGMEN

Halka Arz Fiyatı: 30 TL

Lot sayısı: 59.000.000

Arz büyüklüğü: 1.7 Milyar TL

Bireysele Eşit Dağıtım

Fonun Kullanım Alanları:

• %50 İşletme Sermayesinin Güçlendirilmesi.

• %20 Entegrasyon ve Modernizasyon Yatırımları.

• %30 Yeni Yatırımlar.

SEĞMEN KARDEŞLER GIDA HAKKINDA

Türkiye’nin köklü, güçlü, yerli ve milli markası olan Seğmen, gücünü bu topraklardan alarak lezzet kültürümüzün geçmişi ile geleceğinin ortak noktasını temsil eder. Ankara, 1938 yılında, üç kardeşin birlikteliği ile başlayan bu serüven, 1958 yılında kolektif şirkete dönüşerek mütevazı bir bakkaldan toptancılığa ve küçük çaplı imalatlara uzanmıştır. 1970'li yıllarda ilk fabrikasını Ankara/Siteler’de kuran Seğmen, 1975 yılında gelişmiş teknoloji ürünü makineler ithal ederek üretim kalitesini artırmıştır. 1987 yılında anonim şirkete dönüşen Seğmen, üretim sürecini İskitler fabrikasında sürdürerek sürekli gelişim göstermiştir.

Artan talep doğrultusunda, üretim kapasitesini ve teknolojisini yenileyerek 2008 yılında Sincan Organize Sanayi Bölgesindeki yeni tesislerine taşınmıştır. Köklü ve geleneksel aile şirketi olan Seğmen, ticari faaliyetlerini büyük bir başarıyla sürdürmekte, geleneksel damak tadımıza uygun sağlıklı ve güvenilir ürünler üretmektedir.

En iyiyi sunmak anlayışı ile ürünlerini sizlerle buluşturan Seğmen; geleneksel ve ekstra geleneksel reçel, diyabetik ve şeker ilavesiz reçel, bal, helva, diyabetik helva, fındık ezmesi, tahin, pekmez, lokum, tahinli pekmez, baharat ve bakliyat çeşitlerini herhangi bir katkı ve koruyucu madde eklemeksizin sofralara getirmektedir.

Türkiye'nin Seğmen’e duyduğu güven, 2015 yılında Sincan OSB’de açılan ikinci fabrikayla daha da pekiştirilmiştir. Bu fabrikada bal ve fındık ezmesi üretimine devam eden Seğmen, geleneksel lezzetlerini üstün teknoloji ile buluşturarak ürünlerini 40’ın üzerinde analiz yapıldıktan sonra tüketicilerle buluşturur. Bal işleme sürecinde yapılan titiz analizlerle Türkiye’nin dört bir yanından gelen farklı türdeki balların kalitesi garantilenmektedir.

Seğmen, Sincan OSB'deki üçüncü fabrikasının ardından Afyonkarahisar Çay ilçesinde dördüncü fabrikasını açarak, 1 Mayıs 2024 tarihinde üretime başlamıştır. Bu tesis, yıllık 20.000 ton meyve ve sebze işleme kapasitesi ile bölgesel kalkınmaya büyük katkı sağlamaktadır. İstihdam ve yenilikçi ürünlerle geleceğe yatırım yapmaya devam eden Seğmen, ikinci faz inşaatıyla kapasitesini daha da artırmaya devam edecektir.

ISO ve HACCP kalite güvence sistemleri dâhilinde sürdürülen üretim süreci, laboratuvar kontrolünde ve yüksek standartlara uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Seğmen, katkı ve koruyucu madde kullanmadan en doğal hâliyle ürünlerini tüketicilere sunmaktadır.

Artan üretim kapasitesi ile Seğmen, günde 60 ton reçel, 20 ton helva, 20 ton bal, ve diğer ürünlerin üretimini gerçekleştirebilmektedir. Ürünleri, ulusal ve yerel market zincirleri, turizm işletmeleri, askeri birlikler, hastaneler ve diğer toplu tüketim merkezlerinde tercih edilmektedir. Kaliteli ürünleri sayesinde ürün gamını genişleten Seğmen, daha fazla kişiye ulaşarak Türkiye'ye teşekkür borcunu ifade etmektedir. Seğmen'i özel yapan; tarladan fabrikaya, üretimden tüketime emek veren her bireyin katkısıdır.

Spk Onayladı 2 Yeni Halka Arz Geliyor (2)

Efor Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş. Halka Arzı

Efor Çay, 300.000.000 TL olan mevcut sermayesini halka arz ile 63.000.000 TL artırarak 363.000.000 TL’ye çıkaracak.

Halka arzda ayrıca ortak satışı yapılacak olup Mevcut ortak İbrahim Akkuş’a ait 27.000.000 TL nominal değerli paylar da halka arza konu edilecek. Efor Çay halka arzında böylece toplamda 90 milyon TL nominal değerli pay satılacak. 1 TL nominal değerli paylar 14,50 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Payların tamamının satılması durumunda şirketin halka arz büyüklüğü yaklaşık 1,3 milyar TL olacakken halka açıklık oranı %24,79 olacak.

EFOR ÇAY HALKA ARZI TASLAK BİLGİLERİ

Bist Kodu: #EFOR

Halka Arz Fiyatı: 14.50 ₺

Lot sayısı: 90.000.000

Arz büyüklüğü: 1.3 Milyar Tl

Bireysele Eşit Dağıtım

 Fonun Kullanım Alanları:

• %25 Yatırımlar.

• %5 Girişim Sermayesi Yatırımı.

• %30 Finansal Borçların Ödenmesi.

• %40 İşletme Sermayesi.

EFOR ÇAY HAKKINDA

2005 yılında Aktarım unvanıyla adım attığımız çay sektöründe, Trabzon Of’ta Türkiye’nin en büyük yaş çay işleme kapasitesine sahip fabrikasını alarak faaliyetlerimize hız verdik. Aktarım tarafından üretilen ve paketlenen çaylarımızın pazarlama faaliyetlerini ise 2014 yılında kurduğumuz Akpaş Çay ile gerçekleştirdik. 2019 yılına geldiğimizde Akpaş Çay unvanıyla sürdürdüğümüz faaliyetlerimize Efor Çay olarak devam ettik. 2021 yılında ise Aktarım ve Efor Çay’ın güçlerini birleştirerek üretim, paketleme ve pazarlama faaliyetlerimize Efor Çay unvanıyla devam ediyoruz.

Bugün ülke çapında toplam 49 bin metrekarelik üretim tesislerimizde gerçekleştirdiğimiz 30 bin ton/yıl çay satışıyla Türkiye'nin en büyük 500 şirketinden ve en iyi 5 çay üreticisinden biri haline geldik. Trabzon Of yaş çay işleme ve paketleme, Artvin Arhavi 1’de yaş çay işleme ve paketleme, Artvin Arhavi 2’de yaş çay işleme ve İstanbul Tuzla’da paketleme olmak üzere üç yaş çay işleme tesisi ve üç paketleme tesisine sahibiz. Ülkemizdeki yıllık çay satışlarının yaklaşık % 10'unu karşılıyoruz.

Kurulduğumuz günden bu yana “çayda kaliteden ödün vermeden önce kalite” ilkesiyle hareket ediyoruz. Topraktan bardağa kadar tüm süreci sıkı bir şekilde takip ediyor, müşterilerimize yüzde 100 doğal ve yüksek kaliteli çayları bütçe dostu olarak sunuyoruz. Çayın geleneksel değerinin bilincinde olan Efor Çay olarak müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyarak sayısız tüketicinin favorisi haline geldik. Sektörümüze ve müşterilerimize yeni tatlar kazandırmak için Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yerli üretimle desteklediğimiz Türk çayını, uluslararası arenada öne çıkarmak, Karadeniz'in verimli topraklarında yetiştirdiğimiz ve özenle işlediğimiz çay çeşitlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Efor Çay olarak kendi kendine yeten Türkiye için, ülkemizin gücünün ve güzelliklerinin sürdürülebilir olması için en yenilikçi yatırımları gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Kaynak: BAHRİ UÇAR